Още утре ще свикаме областните управители на Смолян и Благоевград,

...
Още утре ще свикаме областните управители на Смолян и Благоевград,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Първа задача – наводненията, втора - ваксинацията

Още на следващия ден ще свикаме регионалните шефове на Смолян и Благоевград, с цел да обсъдим по какъв начин да се оправим с последствията от наводненията.

Това сподели министър председателят Кирил Петков при започване на днешното първо съвещание на постоянното държавно управление, представен от Агенция "Фокус ".

"Първата и съществена задача на днешната среща ще бъде да обсъдим последствията от наводненията, които се случват. Имаме две общини, дори три, само че две от тях са най-вече потърпевши. Това са област Смолян и област Благоевград, където имаме няколко застрашени моста. В Благоевград има риск за един от огромните мостове, който би трябвало да разгледаме деликатно ", уточни министър председателят.

"Още на следващия ден ще свикаме регионалните шефове на тези две области, дори ще поканим и на област Кърджали, и дружно с министъра на районното развиване и господин Бойко Рашков с "Бедствия и повреди " да обсъдим този проблем ", съобщи Петков.

"Втора точка е имунизацията да стане приоритет. Още през днешния ден ще направя заповед за тази постройка и ще обсъдим за всяко министерство по какъв начин да въведем условие за зелен документ, както и всеки да показа първите си информации и проблеми, които вижда в министерството си ", добави министър председателят.

Очаквайте детайлности по тази тематика



По-рано през днешния ден министър председателят бе специфичен посетител на събитието Powers Summit.

Там Кирил Петков съобщи:

"От през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на имунизация, в случай че желаеме бизнесът да е отворен, децата да са на учебно заведение ".

"Моята първа заповед през днешния ден ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ, уповавам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес ", съобщи Петков.



Премиерът съобщи, че в случай че желаеме страната да стане център на новаторски бизнес, би трябвало бизнеслидерите да работят с младите учени.

"Те да основават добавена стойност, тя да основава данъчни доходи за страната. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в неправилните направления и когато ги харчим, да сме сигурни, че се влагат в България " съобщи Петков.

Той разяснява, че добавената стойност се основава от сполучливи бизнеси.

"Нашата роля като държавно управление е да влагаме в обучение на бъдещето, което ще направи по този начин, че първокласниците през днешния ден да са съответни на пазара на труда до 2080 година ", сподели Петков.

"България може да бъде водач в някои браншове, а нововъведенията, които излизат от България, могат да станат образец по какъв начин една дребна страна в Източна Европа може да покори ниши и пазари ", сподели още Кирил Петков.

"Имаме всички предпоставки да сме просперираща страна ",отбеляза Петков пред участниците.
 Powers Summit кирил петков
Той акцентира, че една от основните функции на новоизбраното държавно управление ще бъде да влага в образованието, с цел да може децата и подрастващите след време да бъдат съответни на развиващия се пазар на труда.

"Държавата не основава добавена стойност. Нито политиците я основават, нито депутатите. Тя се основава от бизнеса. За да основава той висока добавена стойност, там би трябвало да бъдат младите учени. Бизнес водачите би трябвало да работят с младите учени и да основават добавена стойност. Тя да основава данъчни доходи, които да идват в страната, а ние политиците имаме две задача тези пари да не отиват в неправилни направления. Затова и нашият апел е за нулева корупция ", уточни още министър-председателят.

"Няма по какъв начин да бъдем сполучливи в бизнеса и нововъведенията, в случай че опазването на здравето не работи, в случай че служащите са заболели, в случай че затваряме стопанската система поради ниската имунизация ", добави още той.

В 9ч. през днешния ден започва публично първия по рода си Powers Summit, срещата на върха, която цели да сплоти груповата просветеност на страната в транспарантен и открит разговор. Срещата сред бизнес, власт, просвета и медии ще сложи прагматично проблеми в секторите Образование, План за възобновяване и зелена договорка, Устойчиво развиване, Здравеопазване, Финтех и киберсигурност и Предприемачество и ще дефинира решения и нужните дейности от страна на страната за постигането им.

Събитието беше намерено от Гергана Паси, президент на Дигиталната национална коалиция, която благодари на всички сътрудници на събитието, както и на политиците, които през днешния ден заемат ролята на слушатели едвам 18 часа след встъпване в служба.

Д-р Пламен Русев благодари на всички присъстващи и техните екипи за наличието. Той означи, че съвсем всички парламентарни партии вземат участие в полемика, с изключение на тези, които не имат зелен документ. Пламен Русев означи, че България не е уединен остров, а свързан съд и би трябвало да бъде част от вълните на нововъведения и технологии. Мисията на Powes Summit е да сплоти груповата просветеност, с цел да подсигурява по-добър живот за генерации напред.

Специален посетител на събитието беше Кирил Петков. За министър-председателя това е първо публично присъединяване след гласуването на съдружното държавно управление.

Кирил Петков акцентира, че в думата "държавен чиновник ", съществена значимост има частта "служител ". Оттук нататък страната има само роля да оказва помощ на младите и да влага в обучение на бъдещето, което ще направи по този начин, че първокласниците през днешния ден ще бъдат водачи на пазарите на труда до 2080 година

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР