Още утре ще се срещна с министрите на вътрешните работи

...
Още утре ще се срещна с министрите на вътрешните работи
Коментари Харесай

Здравният министър след инцидента в Перник: Психическата травма на медицинската сестра е много тежка

Още на следващия ден ще се срещна с министрите на вътрешните работи и на правораздаването и ще желая на причинителя на побоя на здравната сестра в Перник в оптимално къс период да му бъде потърсена отговорност. Това съобщи на брифинг в Перник служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, съобщи Българска телеграфна агенция. Той посети потърпевшата здравна сестра в неврологично поделение на МБАЛ " Рахила Ангелова ". Жената е настанена в отделението с комоцио.

 Мъж атакува здравна сестра, до момента в който му оказва помощ Виж още

Състоянието ѝ от психическа позиция е извънредно тежко, съобщи доктор Меджидиев. По думите му дамата е извънредно травмирана, няма застрашаващо живота ѝ положение, само че психическата контузия е доста тежка . Тя е сестра с богат опит, учтив и правилен човек, сподели министърът и изрази увереност, че здравното лице няма никаква виновност за случилото се. Тя е посрещнала пациента и той я нападнал без никаква причина. Бил е в нетрезво положение.

Според министъра потърпевшата сестра е належащо да си отпочине, да се разтовари и по-късно да се срещне с психолог.

Има пет наказани насилници над медицински лица, сподели още Меджидиев. Той дефинира действието като доста тежко закононарушение, което е належащо да се криминализира. Министърът уточни, че медиците в ежедневната си процедура се срещат с хора в най-различно положение, изтърпяват всевъзможни обстановки. Но да се посегне и на нашия живот - на сестрите, санитарите и лекарите, това е неуместно държание, безапелационен е доктор Меджидиев.

Вчера 49-годишната здравна сестра Валентина Маркова бе нападната и бита от пациент в незабавното поделение в пернишката болница. Пострадалата е с 15-годишен трудов стаж като медицински служащ.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР