Още тази година ще има лекарство срещу COVID-19. Това съобщи

...
Още тази година ще има лекарство срещу COVID-19. Това съобщи
Коментари Харесай

Надежда - чакаме скоро лекарство срещу Ковид

Още тази година ще има лекарство против COVID-19. Това заяви за „ Монитор “ представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов.

По думите му се чака през втората половина на 2021 година да бъде подготвен препарат за терапия против вируса.

Проф. Илко Гетов изясни, че на този стадий в борбата против COVID-19 е влезнал ремдесивирът, който още предходната година през юли беше позволен за приложимост.

По думите му сега се създават и правят оценка доста интензивно по този начин наречените моноклонални антитела, които под формата на независимо приложение или коктейл да се ползват на пациенти, които към този момент са развили признаците на COVID-19.

Очаква се до края на годината да се появи артикул, който който ще е за перорална приложимост. Наблюдават се и други, остарели, известни и употребявани медикаменти, които в този момент се ползват и за лекуване на COVID-19 “, добави проф. Гетов.

Проследява се до каква степен е стигнала работата по тях и какъв е техният капацитет. Над 150 пък са терапиите, които се създават и наблюдават в този момент от Европейската организация по медикаменти.

Това дава вяра във втората половина на 2021 да има и лекарство за лекуване на COVID-19. Проф. Илко Гетов посочи, че към този момент акцентът са имунизациите против вируса, тъй като е надалеч по-ефективно да се защищават хората, в сравнение с да се постанова да се лекуват.

Все още не се знае по кое време ще бъде подготвен заводът за ваксини у нас, изясни още проф. Илко Гетов, само че по думите му това няма да е в околните месеци. Той изясни, че няма информация какви ваксини ще се създават в Разград, като позволи, че е допустимо и да са ковидни
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР