Още сме в началото на епидемията. Това заяви на брифинг

...
Още сме в началото на епидемията. Това заяви на брифинг
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Началникът на ВМА с коментар за "цитикиновата буря", способна да убие и младеж с коронавирус

Още сме при започване на епидемията. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет ген. Венцислав Мутафчийски във връзка всеобщите тествания. Същото са посочили тестванията в Германия.

Относно акциите на Министерство на вътрешните работи в ромски квартали, шефът на ВМА съобщи, че те са свързани с надзор и предварителна защита за съблюдаване на ограниченията, само че не става дума за блокади. Полицията зорко следи и подхваща съответни ограничения по отношение на квартали и общности. Блокади на цели градове няма към този момент.

БЛИЦ TV: Шефът на ВМА разгласи за нова жертва на COVID-19 и сигнализира, че...

Ген. Мутафчийски бе помолен да разяснява и така наречен цитикинова стихия, която съгласно доста американски медии погубва и млади животи. Запитан потвърдено ли е това и има ли подобен случай в България, той сподели: "Абсолютно всички починали и в България претърпяват това нещо. Това е част от развиването на заболяването ".

"От момента на заразяване до проявление на признаците минават приблизително 4-5 дни. След това от момента на демонстрация на признаците до усилването им изминават още 5 дни. След това се демонстрират тежките признаци на дихателна непълнота и развиване на двустранна бронхопневмония някъде на 12-тия ден, която приключва с интубация. Тя може да докара до гибел в същото денонощие или до 3-4 дни по-късно. Това е обвързвано с цитокиновата стихия и са известни неща, които доста пъти сме говорили ", сподели още шефът на ВМА.

БЛИЦ TV: Как реагира ген. Мутафчийски, чувайки, че Каракачанов е сниман в парка

На въпрос дали е тествана делегацията на министерство на защитата, върнала се от Ухан, малко преди да стане ясно, че има зараза, той отговори: "Върнали са се Ноември месец 2019 година Тогава даже не се е говорило за ковид. Не са тествани. Минали са 5 месеца оттогава са без болестни признаци ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР