Още шест деца с тежки отравяния са били спасени от

...
Още шест деца с тежки отравяния са били спасени от
Коментари Харесай

Лекари от Пазарджик спасиха деца, яли миша отрова и пили разредител за боя

Още шест деца с тежки отравяния са били избавени от лекарите във Второ педиатрично поделение на МБАЛ-Пазарджик, оповестиха от здравното заведение. Най-малкото от тях е на 1 година и 11 месеца, а най-голямото на 16 години.

Момиченце на 1 година и 11 месеца от село Исперихово е постъпило в болничното заведение, откакто е приело миша отрова. Детето било видяно от своята майка да дъвче розови зрънца .

12-годишно момиче от Белово е признато в Интензивния бранш на отделението, откакто по простъпка е приело незнайно количество разредител за багра. То объркало шише за вода с такова, в което било съхранявано рисковото вещество и отпило няколко глътки. Детето е признато в незадоволително общо положение.

16-годишно момче и 13-годишно момиче от Пазарджик са се отровили след смесването и изпиването на незнайно количество алкохол – бира, водка и уиски. По-голямото дете е признато в алкохолна кома и в много тежко положение.

14-годишно момиче от село Алеко Константиново постъпва в отделението след несполучлив опит да постави завършек на живота си. Освен, че е изпило неустановено количество таблетки от три типа лекарства – Валсартан, Диклак и Но-шпа, е направило опит и да си пререже вените. Прието е в повредено общо положение, само че след приложеното лекуване е нормализирано.

13-годишно момче от с. Мало Конаре е открито от майка си на улицата, отпуснато и пребледняло, несъответстващо, с недоволство от зной и сърцетуптене. След като е докарано в Спешно поделение, е признало, че е пушило трева. Не е известно какви тъкмо наркотични субстанции е имало в цигарата, която му е дадена да пуши от негови другари. След извършеното лекуване в Интензивния бранш на Второ педиатрично поделение на 17 юли, детето е изписано в положително положение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР