Още през тази нощ студен атмосферен фронт премина над страната.

...
Още през тази нощ студен атмосферен фронт премина над страната.
Коментари Харесай

Гръмотевични бури удрят страната, код за опасно време в 15 области

Още през тази нощ леден атмосферен фронт мина над страната. През нощта имаше интензивни краткотрайни превалявания с мощни гръмотевични стихии в Западна България и по-конкретно в планинските региони и крайния Северозапад. Температурите в понеделник ще паднат и оптималните градуси ще доближат 26 и 30.
В първия ден на новата седмица времето ще е динамично и неустойчиво. На доста места в западните и централните региони се чакат краткотрайни, само че тук-там интензивни валежи с гръмотевици. Има условия за местни стихии с градушки и мощни пориви напразно. В някои региони на Централна България - в Дунавската низина, Предбалкана и Стара планина ще паднат към и над 30 литра на квадратен метър дъжд за денонощието.
За 15 области на страната е в действие жълт код за рисково време.
Заради изобилните дъждове има заплаха от поройни наводнения. Ниво “Тревога” в идващите 48 часа е в действие за река Тунджа към язовир Копринка. Под наблюдаване са още реките Тимок, горното течение на Огоста и старопланинските притоци на Искър в Северозападна България. В Централна България - река Вит към Тетевен, долното течение на Осъм, реките Янтра и Росица. На Югозапад под риск са реките Исток (приток на Места) и Градевска (приток на Струма).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР