Още през 2005 г. той предвидил кризите през 2008 и

...
Още през 2005 г. той предвидил кризите през 2008 и
Коментари Харесай

Пророк Гюров лъже мазно

Още през 2005 година той планувал рецесиите през 2008 и 2012 година
Вероятно трудът не е достоверен

Депутатите от ГЕРБ-СДС упрекнаха шефа на ПГ на “Продължаваме промяната” и претендент за началник на Българска народна банка Андрей Гюров, че е излъгал с дисертационния си труд. Оказало се, че той е изработен през 2005 година, а в него са представени данни от 2007, 2008 и 2012 година.

За да може да се кандидатира за гуверньор на Българска народна банка, Гюров би трябвало да има научна степен, по-висока от магистърската - т. е въпросният докторат.

Бившият министър на просветата и науката от ГЕРБ Красимир Вълчев съобщи, че Гюров има оракулски умения.
“Това е претендент, на който и Нострадамус би завидял. Той е анализирал през 2005 година икономическата рецесия през 2007 и 2008 година По-вероятно е този труд да не е автентичен”, заподозря някогашният учебен министър (какво сподели той за “Труд” виж долу).

“Всичко това стартира с документна машинация, продължи с документна машинация и ще свърши с такава напълно скоро”, заключи депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

От своя страна Андрей Гюров опроверга изказванията на опозицията че има проблем с просветителната степен и дисертацията му и съобщи, че дава отговор на всички условия, с цел да се кандидатира за шеф на Българска народна банка. Той уточни, че има просветителна степен лекар от Виенския университет от 2005 година А късното вписване в Национален център за информация и документи Гюров изясни с обстоятелството, че едвам в четвъртък му е било обяснено, че с цел да има достъп до трудовия пазар в България, би трябвало да направи тази стъпка.



Гюров не приема също по този начин и изказванията за машинация с дисертационния труд. Той изясни позовавания от 2007 и 2012 година в труд от 2005-та по този начин:
“Тази дисертация е записана от Американски университет в България към Министерство на образованието през 2019 година, т.е. 14 години след първичното написване на тази дисертация. Съответно, в този документ или на тази тематика, аз съм работил в допълнение и е имало някакви актуализации”.

Министерството на образованието не отговори на “Труд”

В 14.03 минути на 1 април 2022 година “Труд” изпрати следните въпроси до Министерството на образованието и науката. До публицистичното привършване на броя отговори не получихме. Ето какво попита “Труд”:

1. Кога Андрей Гюров е подал заявление в Националния център за информация и документи (НАЦИД) за признание на дисертацията му - в какъв брой часа е записано това заявление?
2. Каква инспекция е направена, с цел да бъде приета дисертацията?
3. Самият Гюров през днешния ден съобщи, че трудът, който е пратен в НАЦИД не е достоверен, по какъв начин е регистриран той с неавтентичен труд?

Красимир Вълчев, някогашен министър на образованието, пред “Труд”:

Регистриран е за час, а нормалната процедурата е до 3 месеца

Според първата страница на дисертацията на Андрей Гюров, тя е от 2005 година Това е видно и от показания в Националния център за информация и документи (НАЦИД) труд и от оповестената му биография. В самата дисертация виждаме данни от 2008 година, от 2012 година, проучва се икономическата рецесия от 2008/2009 година, цитират се изявления от 2007 година, което значи, че е писана на по-късен стадий.

Категорично не е допустимо да е показан вид от доразработване на тезата, както твърди Гюров. Дисертацията не се доразвива, не се доразработва, в случай че има такова доразработване то може да бъде единствено работен документ за създателя. От Американския университет в България (АУБ) биха могли да са изпратили някакъв документ, само че той е възложен в НАЦИД от Гюров. Ако изказванията му са правилни, това значи, че той е бил регистриран като учител в АУБ с неистинен, с неавтентичен документ. Той е показал някакъв работен документ пред АУБ.

Трябва да уточним, че има два типа признание - едното е от висше учебно заведение, само че то е единствено за задачите на това учебно заведение - за заемането на академична служба. И това се е случило. След това АУБ го е записало като учител в НАЦИД, само че до през вчерашния ден нямаше признание от НАЦИД, което му разрешава да кандидатства и да заеме длъжността шеф на Българска народна банка.

НАЦИД може да направи регистрация за един ден, единствено в случай че направи компромис. Процедурата изисква инспекция. Ако погледнете регистъра на приетите документи за просветителна и научна степен лекар ще видите, че в другите случаи признаването лишава сред един и три месеца. Само за Гюров и за Велислава Петрова, зам.-министър на външните работи е лишило един ден. Нашите подозрения са, че това се е случило за един час - сред 16.15 часа когато той отговаряше на въпроси и 17.15 часа. В биографията му нямаше данни за академично признание, в 16.10 часа му зададох въпроса, той ми отговори, че не е подавал документи. В 17.30 часа видяхме в уеб страницата на НАЦИД документ за признание. Това може да стане единствено в случай че процедурата е опорочена, скопена, в случай че е оказан напън върху НАЦИД.

Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС:

Не можеш да станеш лекар, в случай че не си бил магистър

Това, което с категоричност мога да кажа е, че е безусловно невероятно във Виена да станеш лекар, в случай че преди този момент не си бил магистър. Цял ден се приказва, че Гюров от бакалавър е станал лекар, което не е допустимо във Виена. Нека да покаже магистърската тапия. Чудя се за какво никой не го кара да я покаже? Не да си демонстрира дисертацията, а самата тапия. И да си покаже магистърската и докторската. Защо никой не желае обстоятелства, а работи със спекулации и съмнения? Пак споделям, лекар не можеш да станеш, в случай че не си магистър. Да си покаже магистърската тапия!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР