Още преди да тръгне на училище хлапето е научило буквите,

...
Още преди да тръгне на училище хлапето е научило буквите,
Коментари Харесай

Как да мотивираме детето да бъде успешно в училище

Още преди да тръгне на учебно заведение хлапето е научило буквите, може да срича и даже счита до 10. С тази задача сполучливо са се справили по-амбициозните родители и педагозите  по време на предучилищната подготовка.
Детето потегля на учебно заведение. Празникът свършва, а с него и желанието му да учи. Изпълнението на домашните се трансформира в изтезание за цялото семейство. Какво може да се направи?
Има ли метод да подтикваме ентусиазма му, споделя психологът Анастасия Кузнецова пред  deti.mail.ru. 

Помогнете му:

1. Да се почувства сполучлив в новата си роля на възпитаник

Задачата на учители и родители е обща – да обединят старания и да създадат всичко допустимо детето да се почувства сполучливо в новата си роля на възпитаник. 
От тази убеденост зависи и отношението на детето към образователния развой в идващите години.
Мотивацията е вътрешен тласък към деяние. Направете по този начин, че всичко, което то прави в учебно заведение, да дава отговор на потребностите му и на степента на развиване.
И да получи самопризнание. Тогава желанието да учи ще се разпали от самосебе си.

2. Научете го да приема неуспеха

Задача на възрастните е, да покажат с образеца си по какъв начин самите те се отнасят към неуспеха, към позволената неточност както към част от израстването.
Това е изключително значимо да се случи, когато детето е сред 4 и 13 години. Именно в тази възраст се образува държание, което е ориентирано към триумфа.
Детето постоянно се намира в обстановки, в които би трябвало да се оправя с някакви компликации и да преодолява трудности като взема решение избрана задача. И е доста значимо точно в този интервал у него да се построи правилна самооценка и твърда религия в себе си и в личните сили.
Случва се по този начин, че в устрема си да избегне неуспех, то заобикаля компликациите. И го прави с цялостното схващане, че по този начин няма да допусне неточности. Затова му обяснете, че единствено този, който не прави нищо, единствено той не бърка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР