Още потърпевши от фирмата-фантом, която продава почивки зад граница в

...
Още потърпевши от фирмата-фантом, която продава почивки зад граница в
Коментари Харесай

Измамата със стотици евро продължава: Още потърпевши от промоцията на фиктивни почивки

Още пострадали от фирмата-фантом, която продава почивки зад граница в интернет. След следствие на bTV за схемата, тя към този момент не се популяризира, само че броят на пострадалите пораства.

Още хора, които са изгубили парите си се свързаха с нас, а ние с институциите.

В началото на месеца ви разказахме за компания " Травел Премио ". Тя предлага евтини екскурзии в чужбина и се промотира във Facebook.

Мъж заплаща 480 евро, само че не съумява да отиде на Халкидики

Оказа се, че с лъжлива скица българи са плащали по стотици евро за отмора в Гърция, само че отсреща по този начин и не са получили нито резервация в хотел, нито контракт. След репортажа на bTV с нас се свързаха още ощетени хора от компанията, която взема пари, само че не предлага обещаните почивки.

Семейството на Салих Тръмпов и техни другари трябвало да почиват през август на Халкидики. Оказва се, че са попаднали на лъжливата скица на компанията " Травел Премио ", за която към този момент разказахме по bTV.

Замесените чиновници не престават да заемат държавни длъжности и разпределят още обществени финанси

„ Ние преведохме 570 евро. Това единствено нашето семейство. В същото време наше приятелско семейство превеждат почти същата сума “, описа той.

Освен фактура, този път компанията дава и контракт. На пръв взор всичко наподобява идеално. Хората въпреки всичко схващат, че всичко е машинация.

„ Установихме го, откакто гледахме вашия репортаж по bTV. Оказа се, че във въпросния хотел не са чували за нас, само че са чували, че и други хора са се обаждали да ревизират има ли такава резервация “, добави Тръмпов.

От тогава нямат връзка с представящите се за чиновници в „ Травел Премио “. Отново се опитваме се да обадим на един от телефоните.

Десетки българи сигнализираха, че са излъгани с евтини почивки

Опитваме на различен - британски номер, посочен на уеб страницата. Освен телефоните и уеб сайтът към този момент не съществува. След репортажа ни е изтрита и Facebook страницата, в която се промотираха екскурзиите.

Кореспондентът ни в Лондон ревизира адреса, на който е записана компанията. Той е в региона „ Ууд Грийн “, в който живеят доста българи.

Пострадалите възнамерявали почивката си рано и я резервирали в туристическата компания „ Мадес груп ” през онлайн платформата „ Травел базар ”

На адреса в Лондон, на който е записана компанията има търговски обекти и частни жилища. Опитите ни да открием представител на  „ Травел Премио “ на №42А останаха безуспешни, а хора от прилежащите жилища, отхвърлиха да застанат пред камерата на bTV, само че обявиха, че не са чували за сходна компания.

Така общо досега имаме информация за 12 души, които това лято остават без отмора. А сумите, платени от тях, са над 3000 лева До момента в Комисията за отбрана на потребителите са постъпили три сигнала за измамата.

„ Успели сме да установим IP адреса, домейна, на който е регистриран уеб сайтът и сме предали информацията на прокуратурата с оглед преценка дали е осъществено закононарушение “, сподели зам.-председателят на КЗП Ангел Джалев.

А от Софийската районна прокуратура ни дадоха отговор, че досега е постъпила една тъжба, по която е формирана кореспонденция на 7 юли. По случая е предоставена инспекция на полицията в едномесечен период.

За Салих и фамилията му остава да се надяват на развръзка.

„ Колкото и да ми се ще да имам вяра в българските институции, схемата наподобява сносно опечена, гледайки я към този момент от различен ъгъл, като излъган. Очаквам най-малко вие като медия задоволително да разтръбите информацията, с цел да няма други изгорели “, сподели той.

Апелира хората да бъдат по-мнителни, изключително към доста евтини почивки.

Препоръка към летовниците, които занапред възнамеряват. Туроператорите у нас могат да се ревизират в указател на уеб страницата на Министерството на туризма, само че и да не заплащат преди да получат контракт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР