Още по-завишен контрол на пътя предвиждат приетите миналата седмица промени

...
Още по-завишен контрол на пътя предвиждат приетите миналата седмица промени
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Само за месец в София са засечени над 200 автомобила, които се движат с над 200 км в час

„ Още по-завишен надзор на пътя плануват признатите предходната седмица промени в Закона за придвижването по пътищата. Поправките минаха на първо четене в транспортната комисия и дават опция на общините да обезпечат достъп на КАТ до камерите за видеонаблюдение и също по този начин с общински средства да бъдат закупувани механически устройства, които да бъдат свързани към системата за надзор “, съобщи пред БНР ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той добави, че общините няма да получат спомагателни пари за тази цел, а ще би трябвало да отделят средства в задатък от разпределения им бюджет. Ако поправките бъдат признати дефинитивно, 70% от събраните санкции ще остават за общините. Те ще се употребяват единствено и само за инвестиция в пътна сигурност.

„ За нас е доста значимо да осигурим безвредна среда за жителите на София – нещо, което не се случва с задоволително бързи темпове. Опитваме се да прилагаме ограничения, само че би трябвало да има надзор и наказания от страна на страната “.

Той акцентира, че плануваното не са отговорности на общините, а права: „ Тези, които могат, ще го създадат. Тези, които не могат, няма да го създадат “.

Георгиев сподели още, че общинските табла за скорост демонстрират шокираща статистика. Само за месец са засечени над 200 автомобила, които се движат с над 200 км в час.

Той изрази вяра допустимо най-скоро законът да бъде признат дефинитивно и КАТ да има достъп до камерите за скорост на всички български общини.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР