Още по темата28.12.2020 / 09:59Снимка: 7/8 ТВ и БулфотоЧасове, след

...
Още по темата28.12.2020 / 09:59Снимка: 7/8 ТВ и БулфотоЧасове, след
Коментари Харесай

Мангъров часове след думите на Борисов: Няма да се ваксинирам

Още по темата28.12.2020 / 09:59

Снимка: 7/8 ТВ и Булфото

Часове, откакто Бойко Борисов разкри, че шефът на Коронавирус отделението на Инфекциозната болница доцент Атанас Мангъров му е споделил, че поддържа имунизирането и министър председателят прикани да го имунизират обществено, самият Мангъров даде формален отговор.

Той  призна пред " 24 часа ", че би се ваксинирал, само че няма да го направи, а повода е, че към този момент има антитела. Той е изкарал ковид безсимптомно.

Специалистът сподели, че преди 2 седмици се е изследвал и открил, че поради всекидневната си среща със болестта, тя е минала и през него. " При състояние, че имам антитела, както и министър председателят, който също изкара това заболяване, няма потребност да се имунизираме. Но в случай че той и аз не бяхме карали вируса, аз щях да го съветвам да се имунизира ", сподели доцент Мангъров.

И за миг не е почувствал неразположение или някой от типичните признаци. " Прекарал съм Коронавирус безсимптомно и съм в тези 80%, които го изкарват по този метод. Когато някой има антитела, т.е. се е срещал с вируса, и ви каже, че има потребност да се имунизира, то за този човек има 2 благоприятни условия. Едната е той нищо да не схваща от имунология или той просто да ви манипулира ", добави инфекционистът.

Двамата с Борисов са се чули преди Коледа, както и през днешния ден сутринта. За имунизациите са разговаряли обстойно преди празниците, изясни доцент Мангъров. " Имахме дълъг диалог с премиера за имунизациите. Смисълът на нашия диалог беше, че би трябвало по един от двата метода да се построи имунитет. Единият е дивият, а другият е цивилизованият - посредством ваксина да се получи. Винаги съм подкрепял имунизацията ", добави инфекционистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР