Още по темата18.07.2023 / 10:36Премиерът Николаллй Денков настоява за мерки,

...
Още по темата18.07.2023 / 10:36Премиерът Николаллй Денков настоява за мерки,
Коментари Харесай

Премимерът поиска мерки срещу новия синтетичен наркотик

Още по темата18.07.2023 / 10:36
Премиерът Николаллй Денков упорства за ограничения, които да се вземат против внасянето и разпространяване на новия синтетичен опиат, който е 100 пъти по-активен от хероина. 

Новият опиат се популяризира посредством разбъркване на други опиати. Първо се е появил в Съединени американски щати, а след това и в Западна Европа.

Денков е разпоредил основаването на нов координационен механизъм още през тази седмица, чийто фокус ще е върху огромните разпространители и вносители на опиати, както и проведената престъпност.

" Идеята е този координационен механизъм е да добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности, само че няма специфичен фокус върху тази активност. Основните задания ще се координират от Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Гранична полиция ", сподели още Денков. Към него ще се включат и министерствата на финансите, образованието и опазването на здравето и електронното ръководство, както и държавни организации. Ще поканим за сътрудници и националното съдружие на общините, сподели още Денков, заяви през днешния ден.бг.   

По тематиката за вноса и разпространяването на опиати не приказваме до протестно, а може би и не работим задоволително. Тази тематика е мъчителна и значима, визира извънредно доста хора, сподели министър председателят. Той изясни, че през последните години по тази тематика не може да се означи значителен триумф.

Новата дрога, примесена с фентанил е синтетичен аналог на хероина. Във Варна тя е лишила живота на най-малко 10 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР