Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната

...
Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната
Коментари Харесай

Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг

Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната къща Julien`s обявиха, че се надяват музикалният инструмент да доближи до 600 000 $.

Те осведомиха, че са оповестени също по този начин и други " съкровища ", принадлежали на починалите икони Майкъл Джексън и Джон Ленън.

Жълтата китара, която може да задмине цена от половин милион $, е била " един от най-важните музикални принадлежности на Принс ", който я употребявал по време на турнетата си през 80-те и 90-те години на предишния век, предава Дир бг.  Аукционната къща разказа китарата като " знак на титаничната кариера на изпълнителя и на самото рокендрол завещание ". Стана ясно също, че са създали и компютърна томография за произхода на китарата и са разговаряли с един от основателите й, Дейв Русан.

" Нашата компания с горделивост се придържа към потвърдения си опит в намирането и представянето на принадлежности с несравнимо историческо значение ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Julien`s Auctions. " С тази китара и с другите ни изключителни оферти, Julien`s сътвори впечатляваща сбирка от най-великите китари, употребявани на сцената, и исторически музикални артефакти, които в действителност съставляват мавзолей от музикални особи. "

Преди да бъде продадена, жълтата китара на Принс ще бъде изложена от 15 май до 18 май в Залата на славата и музея на музикантите в Нешвил, а по-късно в Hard Rock Cafe на Таймс Скуеър от 22 май до 28 май.

Сред другите предмети за продажба, включени в изложбите, са китара, на която е свирил Стив Джоунс от Sex Pistols, китара на Ранди Бакман и китара, на която са свирили две музикални икони: Боб Дилън и Роби Робъртсън, оповестиха още от аукционната къща. Инструментът, на който са свирили Дилън и Робъртсън е от 1965 година Очаква се да бъде продадена за сума сред 500 000 и 700 000 $.

Друг почитан продукт, който ще бъде продаден, е китара Gretsch G6136i " Irish Falcon " от 2005 година, с която е свирил Боно от U2. Артикулът, който е подписан от известния артист и филантропичен служащ, се чака да бъде продаден за сред 150 000 и 250 000 $.

Очакват се и други забележителни предмети да бъдат показани на влиятелната продажба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР