Още по темата04.05.2023 / 12:5003.05.2023 / 11:01Десислава Атанасова направи политически

...
Още по темата04.05.2023 / 12:5003.05.2023 / 11:01Десислава Атанасова направи политически
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Нашата програма е за сведение, а тази на ПП - за забавление

Още по темата04.05.2023 / 12:5003.05.2023 / 11:01
Десислава Атанасова направи политически коментар след извършената среща сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

По някои политики имаме доста общи допирни точки с БСП, по други политики имаме съществени разминавания. Това не е загадка за никого. При всички случаи тези диалози са доста градивни и потребни. Ние сме две от партиите, които сме имали доста сериозен конфликт през годините. Хубаво е, че в този момент намираме опция да обсъждаме някакви цели, които са значими за България, сподели тя.

" Обсъдихме нашата визия и част от нашата управническа стратегия, само че разбирате, че времето от час и нещо е малко, с цел да обхванем всички тематики. Обсъждахме финансите, бюджета, опазване на здравето и обществена политика. По някои тематики нямаме никакви несъгласия. Това е тематиката външна политика като се изключи, от тяхна страна, военната помощ за Украйна. Знаете, че ние сме поредни в това отношение. Имаме разлики, само че при едни съществени диалози, мощ и храброст би могло да се получат виновни гласувания в пленарна зала. Наш главен приоритет е участието в еврозоната и ние не се отхвърляме. Те поддържат еврозоната, само че спорихме по опциите за недостига в бюджета. Не са срещу еврозоната по принцип ", разкри тя, представена от вести.бг. 

" Не сме коментирали тематиките за състав и период на кабинета. Те ще се разясняват на лидерските срещи. Сега разговаряхме по секторни политики. Програмата на ГЕРБ е обществена и е изпратена на БСП за сведение, в случай че не са я поканили. Изпратихме програмата на Политическа партия за развлечение ", отговори Атанасова на Корнелия Нинова. 

" Разбрали сме се да определим числеността и поименния състав на комисиите, без управления. Без да е ясно ще има ли болшинство, което да поддържа държавно управление, е доста мъчно да се изберат управления, тъй като не се знае каква ще бъде обстановката идната седмица. По-добре в този момент да не избираме управления. Има опция комисиите да се привикват от ръководителя на Народното събрание, който да дефинира дневния ред и кой да ръководи комисията ", завърши Десислава Атанасова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР