Още по темата02.10.2019 / 23:21Слави Трифонов с интернет телевизия -

...
Още по темата02.10.2019 / 23:21Слави Трифонов с интернет телевизия -
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Кой излъга медицинските сестри?

Още по темата02.10.2019 / 23:21Слави Трифонов с интернет телевизия - Проектът му потегля до броени дни (Обзор)

Коментар на Слави Трифонов, оповестен доскоро в персоналния му профил във фейсбук: 

А 6 млн.лв. за медицинските сестри са едвам два-три пъти повече от държавната помощ за осветяване и други усъвършенствания на стадион „ Арена Арда “ в Кърджали

Припомням – с цел да тушира серията митинги на медицински сестри от цялата страна за почтени условия на труд и за почтено възнаграждение, на 10 април държавното управление издаде разпореждане за разпределяне на 50 млн.лв. дотация за лечебните заведения.



Месец по-късно обаче, държавното управление тихомълком е редактирало това разпореждане и сумата от 50 млн.лв. се е стопила 8 пъти и се е трансформирала в... 6 млн.лв.

А 6 млн.лв. за медицинските сестри са едвам два-три пъти повече от държавната помощ за осветяване и други усъвършенствания на стадион „ Арена Арда “ в Кърджали.

 

 

6 млн.лв. дотация за медицинските сестри са съвсем колкото 5.7-те млн.лв. дотация за Мюфтийството и 2 пъти по-малко от 15-те млн.лв. дотация за Православната черква.

Ето за какво, 6 месеца по-късно медицинските сестри още веднъж стачкуват.

Та, кой излъга медицинските сестри?

На съвещанието на Министерски съвет на 10 април, министър председателят Бойко Борисов афишира, че държавното управление отпуска „ към 50 млн.лв. за повишение заплатите на медицинските сестри “.

На същия 10 април финансовият министър Владислав Горанов декларира, че стопанската система се развива във всяка една сфера, което разрешавало да се заложи и новото нарастване.

А ето какво споделя министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на съвещанието от същия 10 април: „ С направеното предложение ще реализираме начални заплати по груповия трудов контракт от 950 лева за медицинските сестри. “

Три изявления – три неистини.

Няма 50 млн.лв. от държавното управление. Няма обещаното нарастване на заплатите на медицинските сестри.

А каква е цената на тези неистини?

Ето ви е една цена – от 13 октомври детското поделение в Карлово остава без медицински сестри и лекари. Това следва и в други градове.

Системата на опазването на здравето на една страна е може би най-важната част от националната ѝ сигурност. Това не го ли научиха лъжците?

А лъжците замислят ли се за това:

Ниското възнаграждение и изискванията на труд, при които работят медицинските сестри са не просто недостойни, те са унизителни за всяка човешка персона.

Скъпи българи, всички се нуждаем от медицинските сестри – поради здравето си, поради живота си. А те се нуждаят от достолепие. Помислете. Не от неистини. А от достолепие.

Толкова ли е мъчно да живеем обикновено?

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР