Още по темата: Задържаха полицейски инспектор с подкуп Софийски градски

...
Още по темата: Задържаха полицейски инспектор с подкуп Софийски градски
Коментари Харесай

Оставиха под домашен арест инспектора взел подкуп

Още по тематиката: Задържаха полицейски контрольор с рушвет

Софийски градски съд пусна под „ домакински арест “ полицейския контрольор, който е упрекнат за приемане на рушвет в размер на 850 лв., с цел да не извърши своето служебно обвързване.

Мотивът на арбитър Николай Николов да пусне обвинения е тежкото му здравословно положение , което няма по какъв начин да се управлява в изискванията на следствен арест, както и неналичието на заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци.

Прокурорът по делото Радост Нацева разяснява, че е удовлетворена от наложената мярка, макар че по-рано през днешния ден прокуратурата изиска налагане на най-тежката мярка – „ задържане под стража “.

Тя разкри, че полицейският контрольор С. Б., роден през 1974 година, е арестуван в приемната на 7 районно управление (на МВР) по време на взимането на подкупа.

„ Нямаме данни да е желал подкупи до момента към този миг “, съобщи тя.

 Адвокатът му Димитър Пенев отхвърли коментар по тематиката с думите, че следствието е в доста ранен стадий и няма потребност.

„ Без коментар на този стадий “, сподели юристът във връзка с обвиняването и на здравословното положение на клиента му.

Ако се потвърди, че полицейският контрольор е направил това закононарушение го грози отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба, и право да се упражнява избрана специалност или активност. Източник: БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР