Още по темата Търговията с фючърси върху bitcoin поражда въпроси

...
Още по темата Търговията с фючърси върху bitcoin поражда въпроси
Коментари Харесай

Bitcoin премина цена от 8000 долара за монета

Още по тематиката
Търговията с фючърси върху bitcoin поражда въпроси

CME ще има разнообразни правила за търговията с договори върху криптовалути
17 ное 2017
Петиция в Индия изпрати bitcoin във Върховния съд

Инвеститорите са изнервени, тъй като управляващите отхвърлят да поемат отговорност и да основат законова рамка за криптовалутите
15 ное 2017
Кое докара до огромната амплитуда в цената на bitcoin през последните дни

Цената на криптовалутата се подвигна и спадна внезапно, след това отново се увеличи - всичко за сметка на " различен " bitcoin
14 ное 2017 След близо две седмици на блуждаене и висока волатилност даже за личните си стандарти, цената на bitcoin още веднъж потегли нагоре и мина за пръв път границата от 8000 $ за монета, написа Bloomberg. За следващ път се заприказва за пукане на балона, като в границите на няколко дни преди повече от седмица bitcoin претърпя промяна надолу от 30% - най-голямата до този миг и общо трета огромна за тази година. Това се случи, откакто съществени разработчици по криптовалутата се отхвърлиха да вършат промени по кода, които щяха да трансформират някои от разпоредбите.

Ефектът обаче се отхвърли временен и bitcoin в понеделник доближи равнище от над 8100 $, еднодневно покачване от над 5%. " Надуването на bitcoin балона е просто солидно ", разяснява Люк Хикмор, капиталов управител в Aberdeen Standart Investments пред Bloomberg TV. " Кога ще се спука? Никой не знае, само че ще има огромна болежка на пазара. "

Все повече внимание

С пазарна капитализация от над 130 милиарда $, bitcoin към този момент не е бутикова услуга за група компютърни запалянковци и Уослтрийт обръща от ден на ден внимание на криптовалутите. Bitcoin е в центъра на вниманието като най-голямата от тях. Голямото повдигане в цената на bitcoin от последния месец стартира след новината, че CME, най-голямата борса в света, ще стартира предложение на търговия с bitcoin фючърси от декември. Някои шефове от Goldman Sachs и Citigroup от своя страна започнаха все по-често да разясняват тематиката и опцията да разработят свои артикули, основани на блокчейн технологията, посредством която работи bitcoin.

Волатилността от последните седмици се дължи и на скок в известността на друга криптовалута, произлизаща от bitcoin – bitcoin cash, която работи по по-различни правила, само че транзакциите с нея са по-евтини и бързи. На цифровите тържища се появяват и от ден на ден криптовалути, чиято цел е да оправят това, което някои разработчици и вложители намират за недостатъци в bitcoin. Оригиналните последователи на концепцията обаче считат, че самата bitcoin не би трябвало да бъде променяна.

" Винаги се сюрпризирам когато цената на bitcoin падне, след което се възвърне и стигне нови небеса. Дори е малко плашещо ", разяснява Люкман Отунуга, анализатор във ForexTime. " Дали bitcoin ще доближи 10 хиляди $ до края на годината? Това е въпросът, който всички си задаваме. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР