Още по темата При стрелба край синагога в Питсбърг са

...
Още по темата При стрелба край синагога в Питсбърг са
Коментари Харесай

Поне осем души са убити при стрелба в синагога в Питсбърг

Още по тематиката
При пукотевица край синагога в Питсбърг са убити 8 души (обобщение)
от Дневник,27 окт 2018
Предполагаеми взривни устройства са изпратени до CNN, Клинтън и Обама

Те са открити от техниците, които ревизират пощата и пакетите за някогашни публични лица, както и в пощата на постройката на медията
24 окт 2018 Поне осем души са убити, а шестима са ранени при пукотевица в синагогата в Питсбърг, щата Пенсилвания. Преди да бъде задържан, стрелецът нахлул в постройката, като крещял " Всички евреи би трябвало да умрат ", предава осведомителна организация Reuters.

Местните управляващи третират офанзивата като закононарушение от ненавист, само че прецизират, че за жителите все още няма " дейна опасност ". Раненият стрелец е откаран в болница. Трима служители на реда са простреляни, като един от тях е ранен от шрапнел.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Според участващи в следствието обвиненият е 46-годишният Робърт Бауърс. Негов пост в обществените медии упреква еврейска бежанска организация, че " вкарва нашественици, които убиват наши хора, и аз не мога да заставам и да следя по какъв начин моите хора са избивани ".

След стрелбата бе оповестена нараснала степен на застрашеност в молитвени домове из страната. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че става въпрос за " ужасяваща антисемитска грубост ". Американският президент Доналд Тръмп разяснява, че следи от близко " ужасната обстановка ". Той уточни, че убийствата са можели да бъдат предотвратени, в случай че е имало въоръжена защита в постройката.

Държавният глава на Съединени американски щати също по този начин се разгласи за стягане на законите, касаещи смътното наказване и също тъй че причинителите на такива офанзиви би трябвало да бъдат осъждани на гибел и да " платят най-високата цена ".

Попитан за допустима връзка с прекомерно демократичните американски закони за оръжията, Тръмп дава отговор: " Ако те имаха някакъв тип отбрана вътре в синагогата, може би щеше да бъде доста по-различна обстановка, само че не са имали ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР