Още по темата: Позор! Косово ни унизи с 3:2 в

...
Още по темата: Позор! Косово ни унизи с 3:2 в
Коментари Харесай

Англия - България, два куфара, две дузпи и две грешки за 4:0

Още по тематиката: Позор! Косово ни унизи с 3:2 в София!

Англия победи България с 4:0 в европейска подготовка от група " А ", която се игра на " Уембли ". Загубата не въплъщава показаното на терена, само че две груби неточности в нашата защита и две дузпи, едната от които много пресилена, доведоха до тежката загуба. Хари Кейн записа хеттрик за " Трите лъва ", а също така и асистенция към Рахийм Стърлинг.

С триумфа Англия още веднъж излезе на върха в класирането в група " А " с три победи от три мача и цялостен актив от 9 точки. България е на последното място с 2 точки, колкото има и Черна гора. Косово е на второ място с 8 точки, а Чехия е на трета позиция с 6 точки.

Даниел Младенов и Вандерсон дебютираха за българския народен тим. Натурализираният бразилец бе титуляр, а крилото на Етър влезе в последните 10 минути на срещата.



Селекционерът Красимир Балъков заложи на натурализираните бразилци Марселиньо и Вандерсон измежду стартовите единадесет. На вратата е Пламен Илиев, а низвергнатият в ЦСКА Николай Бодуров също стартира от първата минута.

Гарет Саутгейт направи няколко промени и остави част от титулярите си на скамейката, само че на терена бяха също задоволително огромни имена - Хари Магуайър, Рахийм Стърлинг, Джордан Хендерсън, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд...

Първата опция бе за България. Марселиньо нахлу по крилото, пусна доста добре към дебютанта Вандерсон, който стреля. Топката обаче отиде право в ръцете на Пикфорд. В отбрана отборът ни се справяше добре в началните минути и не разреши съществени рискове.

В 19-ата минута Хари Кейн бе изведен от Стърлинг и осъществя, само че попадението бе вярно анулирано поради засада.



Англия излезе напред в резултата без действително голово състояние. Домакините се възползваха от неточност на нашата отбрана и Пламен Илиев и откриха резултата в 19-ата минута. Стражът ни даде пас от навън към Сърмов, който му върна. Илиев пусна към Божиков, само че зад тила му изкочи Стърлинг, открадна кълбото и незабавно откри Хари Кейн на няколко метра от вратата. Голмайсторът на Англия не сгреши и изведе напред " Трите лъва "

Тимът на Балъков бе покрай равнене след единствено няколко минути. Страхил Попов центрира чудесно към Галин Иванов, който бе непокрит и стреля с глава от доста добра позиция, само че право в ръцете на Пикфорд.

До края на полувремето Хари Кейн имаше още една опция да осъществя, само че ударът му с глава бе слаб и не затрудни Илиев.

Второто полувреме стартира с отлична опция за България. Вандерсон бе изведен добре диагонално самичък против Пикфорд, само че стреля право в ръцете му и пропиля златен късмет да изравни резултата. Събитията се реалокираха незабавно пред нашата врата. Рашфорд нахлу в нашето наказателно поле, Бодуров се хвърли в краката му, а англичанинът това и чакаше - падна незабавно, а реферът уточни бялата точка прекомерно пресилено - дузпа за домакините. Хари Кейн бе непогрешим и удвои задатъка на " Трите лъва ".

В 55-ата минута всичко свърши за България. Николай Бодуров направи груба неточност и разреши на Рашфорд да отнеме топката. Нападателят на Англия незабавно пусна на Кейн, който пък откри на метър от вратата Стърлинг и топката влезе за трети път в нашата врата.

Балъков реши да извади грешника Бодуров и вкара на негово място Кристиян Димитров. Кирил Десподов пък размени Марселиньо.

Англия успокои темпото, само че в 71-ата минута се стигна до втора дузпа за домакините. Кристиан Димитров се похлъзна в нашето наказателно поле, Кейн му лиши топката, а българският защитник незабавно го фаулира откъм гърба. Реферът Марко Гуида уточни за повторно бялата точка в българското наказателно поле, а Хари Кейн бе безмилостен и оформи своя хеттрик - 4:0 за Англия!

Ивелин Попов получи добър късмет да вкара почетен гол за България, само че Пикфорд с тъга мазета осъществявания от капитана ни директен свободен удар. Малко по-късно Даниел Младенов се появи на мястото на Галин Иванов и също като Вандерсон записа дебют за представителния ни отбор.

До края на мача имаше единствено една обстановка, която бе пред нашата врата. Пламен Илиев обаче се намеси уверено и предотврати пети гол.

Англия - България 4:0
1:0 Хари Кейн (24), 2:0 Хари Кейн (50-дузпа). 3:0 Рахийм Стърлинг (55), 4:0 Хари Кейн (72-дузпа)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР