Още по темата Обемът на разпоредбите затруднява предприятията, които кандидатстват

...
Още по темата Обемът на разпоредбите затруднява предприятията, които кандидатстват
Коментари Харесай

Българският чадър

Още по тематиката
Обемът на наредбите затруднява предприятията, които аплайват за финансиране

Основни политики както кохезионната или селскостопанската може да се окажат доста свити

Европейската комисия има тонове измерители дали парите от Европейски Съюз се харчат по предопределение. Както България постоянно е доказвала, нито един от тях не е идеален.

Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " е една от дребното нови, която не се запъна на старта си през 2014 година и раздава интензивно средства на дребни и междинни компании. Голяма част от програмата е ориентирана към уязвими обществени групи като малцинства, младежи, пенсионери и продължително безработни. Целта е компаниите да наемат такива хора и да им оказват помощ да останат на работните си места. Бърз обзор на извоюваните планове демонстрира, че работни места се основават поголовно на всички места - от Велики Преслав до с. Кочан. По-детайлен обзор обаче демонстрира странни моменти.

Всяка от фирмите е заявила и потребност от нова техника или съоръжение - от компютри до товарни коли или дентални скенери. Често парите за тази техника са повече от парите за наемането на хората, които би трябвало да я употребяват. Така се дублира " Конкурентоспособност ", в която се аплайваше за нова техника предишния интервал, само че в този това беше лимитирано. Другото забавно са оповестените позиции за работа. В план за безработни до 29 години не очакваш да са за " основен счетоводител " или " режисьор на продукция ".

Разбира се, има правила, само че има и способи, по които да се заобикалят. Всеки план да вземем за пример има част за така наречен популяризация - Европейски Съюз желае всеки, взел пари, да крещи на света за това. Спечелилите го вършат с плакати, брошури, флашки фанелки и така нататък Дърводелска компания да вземем за пример благодари за закупуването на банциг (и наемането на хора около това) с 40 броя чаши. А две студиа за козметични процедури под предлога, че ще наемат и обучат нови хора, ще купят ултразвук, вакуум, ел. игла, солариум, дивани, маси и така нататък Като признателност към Европейски Съюз са предложили да произведат чадъри - едното 100, другото 20. Ако броят на чадърите дава отговор съразмерно на парите, които няма да отидат по главната цел на програмата, Европейска комисия може да употребява този знак, с цел да мери съответно разминаванията сред това, което написа в формалните документи, и това, което става действително.

А идващият път когато вали, огледайте се какъв брой чадъра с логото на Европейски Съюз ще видите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР