Още по темата Как действат американските санкции срещу Русия Новите

...
Още по темата Как действат американските санкции срещу Русия Новите
Коментари Харесай

САЩ публикуваха предупредителен списък с 210 руснаци, но без санкции

Още по тематиката
Как работят американските наказания против Русия

Новите ограничения са ориентирани против Москва, само че изнервят Европа
1 авг 2017
Новите наказания на Съединени американски щати може да доведат до години на слаб напредък в Русия

Налагат се незабавни структурни промени, счита съветникът на Путин Алексей Кудрин
30 юли 2017 Съединени американски щати разгласиха лист със 114 политици и 96 олигарси от Русия, някои с близки връзки с президента Владимир Путин, по силата на санкциониращ закон, ориентиран против Москва поради хипотетичната й интервенция в американските избори и дейностите й в Украйна. Включените в листата не са подложени на нови наказания, макар че някои към този момент са обект на такива, написа Военновъздушни сили.

Американският конгрес прокара закона предишния август, като задачата беше описът да отбелязя тези, които са се възползвали от връзките си с Путин и да ги предизвести, че могат да им бъдат наложени наказания или още наказания в бъдеще. Президентът Доналд Тръмп разписа ограниченията, само че акцентира запасите си. Той ги назова " надълбоко сбъркани " и добави: " Като държавен глава мога да подписвам надалеч по-добри покупко-продажби с непознатите страни спрямо Конгреса ".

Кой е в листата

Голяма част от съдружниците на Путин са в листата. Сред тях са министър председателят Дмитрий Медведев и ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин. Хората, които управляват съветските енергийни запаси, също са в него: изпълнителните шефове на " Газпром " и на " Роснефт " - Алексей Милер и Игор Сечин, както и водещи банкери като Юрий Ковалчук, оглавяващ " Банка Россия ". Присъстват и имената на известни олигарси като Роман Абрамович.

В момента те не са застрашени от нови наказания. Самият документ акцентира: " Това не е санкциониращ лист и включването на лица и обекти не би трябвало да бъде интерпретирано като налагане на наказания върху тези лица и обекти. " Все отново обаче опасността остава. Както Военновъздушни сили написа: " Добрата вест за Москва е, че това не е санкциониращ лист. Но положителните вести свършват тук, защото тези съветски политици и олигарси ще се тормозят, че тяхното включване може да алармира за бъдещи наказания ".

Опозицията на Тръмп

Списъкът трябваше да бъде разгласен до понеделник. Но съгласно анализатори това, че беше оповестен 10 минути преди среднощ, демонстрира хладното отношение на Тръмп към него и неговата съпротива по отношение на налагането на наказания върху още руснаци. По-рано американското държавно управление уточни, че законът към този момент е предиздвикал управляващите по света да прекратят покупко-продажби за милиарди с Москва, което означавало, че още наказания не са нужни.

Путин разяснява, че описът на процедура е ориентиран против всички руснаци, че усложнява връзките сред Съединени американски щати и Русия и че е " вражески акт ". Говорителят на Кремъл акцентира, че не става въпрос за наказания, само че уточни: " Публикуването на подобен обстоен лист на всичко и всеки може евентуално да навреди на репутацията на нашите компании, предприемачи, политици и членове на ръководството ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР