Още по темата "Дженерал Електрик"с интерес към АЕЦ Белене“ Проектът

...
Още по темата "Дженерал Електрик"с интерес към АЕЦ Белене“ Проектът
Коментари Харесай

Експерт: Има желаещи да инвестират в АЕЦ Белене, не бива да бавим процеса

Още по тематиката "Дженерал Електрик "с интерес към АЕЦ „ Белене “

Проектът за градежа на втората атомна централа не би трябвало да се отсрочва, откакто има хора с готовност да влагат. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Янко Янев, някогашен шеф на Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР). " Не бива да се бавим повече, колкото по-бързо притеглим този вложител, толкоз по-добре за плана. В момента икономическата обстановка в света е подобаваща да създадем централата ", разяснява той.

Професорът означи, че огромен бонус за страната ни е желанието на китайската компания CNNC, която е измежду водещите в тази област в света. " Това е нещо извънредно и не трябва да се изпуска ", означи Янев. В момента съгласно него има единствено три страни - Китай, Южна Корея и Русия, които са водещи нуклеарни сили. Ние би трябвало да се присъединим бързо към една от тези страни, с цел да осъществяваме плана ", прикани той.

Припомняме, че през идващия месец се чака да бъде оповестена процедура за избора на вложител за АЕЦ " Белене " . Освен CNNC интерес към плана за момента са декларирали от Корейската хидро и енергийна корпорация, както и доставчикът на оборудването " Росатом ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР