Още от сутринта над Западна България, а след обяд и

...
Още от сутринта над Западна България, а след обяд и
Коментари Харесай

Студ посред лято, да вадим ли отново зимните дрехи

Още от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Има възможност за местни интензивни феномени. Причината е леден атмосферен фронт, който минава над страната. Максималните температури ще бъдат в необятен период - от 26° в западните региони до 36° тук-там в Източна България.

Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо, с сдържан югоизточен вятър. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили, с него ще стартира да нахлува по-студен въздух и температурите там ще се намалят с 5-7°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините в Западна и Централна България още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 13°.

В четвъртък ще духа слаб до сдържан северен вятър, температурите на всички места ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 25° и 30°. Краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има на повече места в източната половина от страната, а в западната вероятността за превалявания е дребна. В петък над страната ще премине още едно атмосферно разстройване. Над Западна България още сутринта ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и към обяд към този момент в доста региони там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има условия и за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан източен вятър и към момента високи температури.

През нощта против събота и в събота в доста региони в цялата страна ще има превалявания и гръмотевици, тук-там явленията ще са интензивни, вероятни са и градушки. Вятърът в западната половина от страната ще е северозападен, слаб до сдържан, в източната - североизточен, сдържан до мощен. Температурите на всички места ще се намалят и оптималните ще са от 20°-22° по високите полета на Западна България до 26°-27° тук-там в Югоизточна България. В неделя ще остане прохладно, като вятърът в множеството региони ще бъде северозападен. Ще бъде и хладно за интервала. Все още ще има валежи и гръмотевична активност, само че с намаляващ обсег и активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР