Още от следващата година на Луната трябва да започне работа

...
Още от следващата година на Луната трябва да започне работа
Коментари Харесай

Vodafone представи проект за 4G мобилна връзка на Луната

Още от идната година на Луната би трябвало да стартира работа бърза мобилна мрежа. Vodafone, който е един от най-големите мобилни оператори в света съобщи, че има намерение да разгърне лунна 4G мобилна мрежа.
Необходимото съоръжение ще бъде доставено на Луната с една от ракетите Falcon 9 на SpaceX. Ще бъдат превозване на техника и мачти на Nokia, ще се стриймва видео с висока резолюция благодарение на немска информационна техника.

Ракетата ще транспортира до Луната роувърите ALINA, проектирани от PTS и създадени от Audi. Новата 4G мобилна мрежа ще обезпечава връзка сред роувърите и със Земята. Vodafone означи, че този вид връзка е доста по-ефективна и икономична спрямо елементарната радиовръзка.

Планира се проучване и проучване на мястото, където през 1972 година кацнаха астронавтите на Apollo 17 и оставиха транспортни машини и друга техника.

По амбициозния план работят немската компания Vodafone Germany и групата учени Part Time Scientists .

Да си напомним, че Part Time Scientists (PTS) взе присъединяване в плана Гугъл Lunar X Prize и показа идея за лунен роувър, който би трябвало да бъде спуснат покрай мястото, където кацна Apollo 17.

Изпълнителният шеф на Vodafone Germany сподели: „Ние ще създадем всичко допустимо на Луната да кацнат устройства на немска компания и ще изградим първата в света LTE мрежа в космоса. С тази стъпка проправяме пътя за бъдещи лунни задачи. А когато Илън Мъск изпрати през 2018 година своите първи пасажери в орбита към Луната, нашата мобилна мрежа Vodafone LTE към този момент ще работи„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР