Още от малки деца, всички ние сме израснали с концепцията

...
Още от малки деца, всички ние сме израснали с концепцията
Коментари Харесай

Колко би бил горещ Адът, ако съществуваше наистина?

Още от дребни деца, всички ние сме израснали с концепцията за Рая и Ада. И в случай че Рая е това, към което всички се стремим, Адът е въплъщение на всички наши кошмари – на страховете, че в случай че не сме положителни хора, ще попаднем на топло и ужасяващо място, където ще бъдем подложени на безконечни изтезания.

Замисляли ли сте се в миналото, какъв брой парещ би бил Адът, в случай че съществуваше в действителност? Ще ви подскажем – доста, доста парещ.

Но първо да се опитаме да разберем – къде тъкмо се намира това кошмарно място?

Повечето религии го разказват като локация, ситуирана под Земята. Някои теоретици споделят, че Адът би трябвало да се намира на еднообразно разстояние от Лондон, Ню Йорк и Пекин. Според този мотив, би трябвало мястото да се намира към центъра на Земята – в извънредно горещото ядро на планетата.

Температурата на земното ядро към момента не е измервана директно от страна на учените. Според множеството догатки обаче, тази температура доближава сред 5000 и 6000 градуса по Целзий. Само с цел да си визиите – това е толкоз горещо, че е задоволително, с цел да бъде разтопено желязото.

Може да се каже, че температурата на земното ядро е сравнима даже с тази на повърхността Слънцето или фотосферата – към 5 500 градуса. Но знаехте ли, че на разстояние от към 10 000 км. от повърхността на Слънцето – там, където се намира така наречен “корона ”, която прилича на ореол, температурата доближава невероятните един милион градуса? На учените към момента не е ясно, за какво съществува тази разлика сред повърхността на Слънцето и така наречен “корона ”.

А несъмнено най-малко един път сте си задавали въпроса – за какво в самия център на нашата планета е толкоз, толкоз горещо?

Може да се каже, че отговорът на този въпрос е композиция от две разнообразни неща.

Първо, всеки един радиоактивен материал в ядрото на нашата Земя генерира топлота, до момента в който се разпада.

И второ, още от самото формиране на нашата планета, там е останала топлота, която съществува и до през днешния ден. Можем да назовем тази топлота трансформирана кинетична сила на материята. Когато тя се събира, по един муден метод, тази кинетична сила е основала прото-Земята. Дори и сега, тази топлота продължава със своето постепенно и последователно лъчение.

Можем да кажем, че мащабите и количеството на тази топлота са изключителни. Нашата планета излъчва 46 теравата (TW) топлота от радиоактивните материали и първична сила, които съдържа. Искате ли едно забавно съпоставяне? Целият наш свят е “употребил ” едвам 16,5 теравата топлота през 2008 година. Добихте ли към този момент визия за разликата в мащабите?

Когато нашата планета “изразходи ” своята топлота, което се чака да се случи в идващите пет или 10 милиарда години, тя ще се трансформира в “мъртва ” такава, по сходство на Луната. Е, тогава най-малко “жителите ” на Ада няма да имат проблеми с горещината повече.

Ние пък можем да сме сигурни, че до този миг към този момент ще сме добили задоволително умения във връзка с галактическите пътувания, с цел да сме намерили своя нов дом. Всъщност това би трябвало да се случи надалеч по-рано от рамка като 5-10 милиарда години.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР