Още от Древността има описани признаци на дълголетие, а с

...
Още от Древността има описани признаци на дълголетие, а с
Коментари Харесай

5 неочевидни, но научно доказани признака, че ще живеете дълго

Още от Древността има разказани признаци на дългоденствие, а с напредването на времето този лист се усилва.

Общоприето е схващането, че продължителността на живота зависи единствено 25% от набора гени, които нашите предшественици са ни дали при раждането. Останалата част се дефинира от навиците и метода ни на живот.

А ето и кои са признаците, които предвещават дългоденствие:

Ръкостискане

„ Колкото по-здраво е ръкостискането, толкоз по-дълго живее индивидът " - с тези думи приключва отчетът на английски учени за резултатите от проучванията, които са провеждали в продължение на 25 години.

Силата на ръцете е явен индикатор, че двете полукълба са дейни и в синхрон. Докато вялостта демонстрира мисловен крах и съществуване на сърдечносъдови аномалии. Мускулите на ръцете са тясно свързани с огромните кръвоносни съдове. Намаляването на еластичността на мускулите на ръцете има непосреден резултат върху техния тонус. И защото мускулите са и главният склад на белтъчини и един от главните регулатори на равнищата на кръвната захар, не е изненадващо, че слабото здрависване може умерено да се преглежда като повишена предразположеност към разнообразни болести.

Ушни миди

Древните китайски учени са считали ушните миди за индикатор за дългоденствие и сърдечно здраве. В трактата „ Канон на тайнствената същина. Продължителност на живота ", който датира от 1100 година пр.н.е., назовават ушните миди огледало на сърдечно-съдовата система, а гънките по тях - знак за нередности в работата ѝ.

Изследвания на учени от университета „ Фудан " в Шанхай удостоверяват истинността на написаното - кожата на ушната мида е извънредно сензитивна даже към най-малките промени в кръвотока и в случай че не става дума за присъщ недостатък, служи като маркер за високо кръвно налягане, риск от развиване на атеросклероза, инсулт и коронарна болест на сърцето.

Здрави вътрешности

Съвременните проучвания на екип учени от Канада, Съединени американски щати, Италия и Япония потвърждават, че микрофлората на червата на дълголетниците се разграничава значително: има повече потребни бактерии и тяхното многообразие с възрастта на процедура не понижава.

Добрата вест е, че чревната микрофлора може да бъде възобновена.

Белези, пигменти, петна

Множеството бенки по тялото постоянно се възприема от доста хора като обезпокоителен знак. И в това безспорно има известна доза истина.

Според учените съществуването на огромен брой родилни петна е доказателство за завещан от предците-дълготраен генетичен механизъм за отбрана против бързото стареене на клетките. Първият симптом, който удостоверява това, е дължината на теломерите (окончанията на хромозомите), която е няколко пъти по-голяма при хората, богати на бенки.

Оптимизъм

Това е може би най-неочакваният по своята същина симптом за дългоденствие.

Преди няколко години Емили Рогалски, професор по когнитивна неврология в Чикагския университет, разгласява резултатите от свое проучване. Установено е, че оптимизмът е един от главните признаци на дълголетието, защото способността да гледаме на живота с лекост и да не се тормозим ненужно от дреболии е резултат от съществуването на редки вретеновидни неврони в мозъка, които са открити от австрийския невролог Константин декор Економо и са наречени на негово име.

Те укрепват връзките сред другите елементи на мозъка и спомагат за поддържането на неговата невропластичност, като защищават целия организъм от стареене.

По материали от cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР