Още от днес е започнала работата по създаването на проектите,

...
Още от днес е започнала работата по създаването на проектите,
Коментари Харесай

В ХОД: Модернизирането на БДЖ чрез Плана за възстановяване започва веднага


Още от през днешния ден е почнала работата по основаването на плановете, които да подобрят положението на българските железници посредством утвърждения през днешния ден от Европейската комисия План за възобновяване и резистентност на България.

Това разгласи Министърът на превоза и известията Николай Събев преди чуването му в Комисията по превоз към Народно заседание.

Планирано е още от тази година да стартира процеса за финансово излекуване на Национална компания БДЖ, която сплоти под шапката си БДЖ Холдинг, БДЖ " Товарни транспорти " и БДЖ " Пътнически транспорти ", като задачата е новото сдружение да работи на облага без да натоварва държавната хазна, сподели още транспортният министър.

Все още се правят разбори, с цел да се вземе най-правилното решение към кой консорциум да се причисли България преди да кандидатсва за придобиване на частична концесия от пристанището в Александруполис, акцентира Николай Събев.

Инфраструктурните планове, включваши евросредства, ръководени от Министерството на превоза, са в ход, само че има потребност процесите да бъдат ускорени, безапелационен беше Министърът на превоза.

Николай Събев посочи, че за последните шест години страната ни е усвоила едвам 60% от евросредства в бранш " превоз ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР