Още от 5 септември служителите на Главна дирекция Социално подпомагане

...
Още от 5 септември служителите на Главна дирекция Социално подпомагане
Коментари Харесай

Как социалните служби оказват помощ на пострадалите след потопа по Черноморието

Още от 5 септември чиновниците на Главна дирекция " Социално подкрепяне " в Агенцията за обществено подкрепяне са в непрекъсната връзка с кметовете и кметските наместници на засегнатите селища по Южното Черноморие и вземат участие интензивно в работата на щаба. Вече са посетени няколко от обитаемоте места - това сподели в студиото на " Денят стартира " основният шеф на Групово дело " Социално подкрепяне " в АСП Румяна Георгиева.

По думите ѝ, в най-засегнатото село - Кости към този момент са дадени и признати заявки за финасова помощ по Закона за обществено подкрепяне. В Царево също са посетени няколко адреса и също са признати заявки. Вчера е посетено и село Лозенец, където са наранени единствено два адреса.

Георгиева изясни още, че поради инфраструктурата не е било допустимо незабавно да бъдат посетени Ахтопол, Синеморец и Резово, само че това ще стане през днешния ден. Очаква се мостът при Ахтопол да бъде отворен и чиновниците на дирекцията да могат да стигнат до всички обитаеми места.

Еднократната помощ, която ще получат засегнатите лица по Закона за обществено подкрепяне, е в размер до 1512 лева, като това е трикратният размер на линията за беднотия.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР