Още не са отминали Великденските празници у нас, а лятото

...
Още не са отминали Великденските празници у нас, а лятото
Коментари Харесай

Tемпературни рекорди в страната, в Пловдив термометрите отчитат 30 градуса

Още не са отминали Великденските празници у нас, а лятото към този момент е тук! Радваме се на топло и прелестно време през април. От няколко дни в Пловдив дневните температури гонят 30 градуса, а през днешния ден даже ги доближиха.
Прочетете още


Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) отичта за през днешния ден, че най-топло е било в Силистра. Там термометрите са отчели 33 градуса. Толкова е оптималната температура, която от Национален институт по метеорология и хидрология даваха за Пловдив за през днешния ден, само че тя не беше достигната.



Температурни върхове, обаче, са регистрирани в няколко града – измерени са рекордни температури в Плевен, Кнежа и Търговище.

В Плевен към 14ч измерената температура е била 31 градуса, а в Кнежа 31,7 градуса. И в двата града е усъвършенствана рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, регистрирана през 1950 година в Кнежа и през 1961 година в Плевен, демонстрира справката на плевенските метеоролози. 

31,6 градуса са отчели термометрите в Търговище.  До този миг оптималната измерена температура в града е от 2000 година и е била 25,8 градуса, сподели ръководителят на Метеорологичната обсерватория в регионалния град Красимира Стойчева. Според данните на институцията, оптималната температура за месец април е 33,5 градуса, регистрирани на 10 април 1985 година По думите на експерти гоним този връх, защото в следобедните часове има възможност температурите да се повишат още малко. Най-студено на 15 април е било през 1996 година, когато в регистрите са записани минус 0,5 градуса.

Утре още веднъж се чака да бъде най-вече слънчево, само че след обяд от запад облачността ще се усилва и до вечерта тук-там в Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от югозапад. Това ще намали оптималните температури и те ще са сред 27° и 32°, като за Пловдив още веднъж се чакат към 30°.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР