Още едно футболно първенство бе ударено от епидемията от коронавирус.

...
Още едно футболно първенство бе ударено от епидемията от коронавирус.
Коментари Харесай

Белгийското първенство също ще се играе без публика, отмениха и финала за Купата

Още едно футболно състезание бе ударено от епидемията от ковид. Белгийската кралска футболна федерация подреди мачовете от шампионата през този уикенд да се играят без аудитория, а също по този начин отсрочи и финала за Купата на страната за да спре разпространяването на болестта в страната. Първенствата на всички детски, младежки и аматьорски мачове са спрени до края на месец март. Белгийската футболна федерация и Лигата по-късно през седмицата ще се съберат, с цел да вземат решения по какъв начин ще се действа по-нататък с шампионата, с цел да бъдат защитени оптимално играчи и фенове.

Тази седмица срещите от последния кръг в постоянния сезон в лигата ще се проведат пред празни трибуни. Също по този начин няма да има фенове и в плейофите за влизане и за оставане във втора дивизия, както и в професионалната женска Суперлига.

Финалът за Купата на Белгия, който по проект би трябвало да се организира на 22 март сред тимовете на ФК Брюж и Антверпен, също бе отсрочен.

Седмица по-късно белгийският народен тим трябваше да пътува за Катар, където беше плануван супертурнир с присъединяване на Хърватия, Португалия и Швейцария. Това съревнование обаче също се анулира.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР