Още едно богато семейство се бори за наследство. Децата и

...
Още едно богато семейство се бори за наследство. Децата и
Коментари Харесай

Още едно богато семейство се бори за наследство: Кой ще завземе двореца на „бащата на еврото“?

Още едно богато семейство се бори за завещание. Децата и внуците на канадски икономист, притежател на Нобелова премия, се борят с вдовицата му за надзор над италианския му замък. В разногласието са забъркани и милиони долари в завещание.

Робърт Мандел, считан за „ бащата на еврото “, умря на 88 години през април 2021 година, без да остави наследство

23-годишната му брачна половинка Валери Нациос-Мъндел живееше с него и техния наследник Николас, роден през 1997 година, в тосканската вила в провинцията отвън Сиена. Той похарчи огромна част от парите от Нобеловата премия, които са в размер на 1 милион $, за възобновяване на вилата.

Сега децата му от първия му брак – синът му Уилям и щерка му Робин – както и две деца на сина му Пол, който почина в автомобилна злополука през 2018 година, подхващат правосъдни дейности против Нациос-Мъндел.

Те я упрекват, че им е забранила да припарват до къщата от 13-ти век с 65 стаи

Семейството твърди, че тя се е пробвала и да ги изключи от правото да си разделят 4 милиона $, които той остави в завещание. Четиримата заведоха дело във Върховния съд на Ню Йорк на 15 март, както първо беше обявено от Daily Beast.

Ищците настояват, че Мъндел е претърпял инсулт през 2013 година, само че е „ изразил допустимо най-добре, че желае всичките му активи да бъдат разграничени по пет метода “. Трите му деца, Уилям, Робин и Пол, да получат дял, както и брачната половинка му и техният наследник.

Те обаче настояват, че документът е бил изменен онлайн през януари 2014 година Според него Нациос-Мъндел единствен правоприемник. Те настояват, че Мъндел „ не е имал достъп до компютър или друго електронно устройство “ и не е бил в положение да ръководи такова.

Същия месец Нациос-Мъндел желае да получи пълномощие. Ала получава отвод. През 2019 година тя въпреки всичко съумява да поеме надзор върху имиществото на Мъндел. Четирите му деца настояват, че по-късно Нациос-Мъндел е трансферирал 800 000 $ от швейцарската си банкова сметка в италианска сметка на нейно име.

Тя не е коментирала желае и към момента живее в двореца

Мъндел купи пететажния варовиков палат през 1969 година за 20 000 $. Той беше разказан от икономиста Пол Кругман като „ разпадащ се “ и „ на половина населен “. Идеята на Мъндел обаче бе да се отбрани от лобалната инфлация, която той предвижда по-рано.

Някога парцелът е бил благосъстоятелност на Пандолфо Петручи. Той ръководи Сиена от 1487 година до гибелта си през 1512 година Мъндел го преименува на „ Палацо Мъндел “. От 1971 година нататък е хазаин на годишни конференции. Те събират някогашни ръководители на международни банки и запаси, с цел да разискват икономическите въпроси дневно.

Мъндел е преподавал в Колумбийския университет, Чикагския университет и Джон Хопкинс. Той е почетен с Нобелова премия през 1999 г.  Това се случи малко откакто европейските народи започнаха процеса на занемаряване на националните си валути в интерес на еврото.

Наградата беше присъдена „ за неговия разбор на паричната и фискалната политика при разнообразни режими на валутния курс и неговия разбор на оптималните валутни зони “. Неговата благодарствена тирада беше необятно запомнена със заключителната му серенада. Той изпя няколко реда от My Way на Франк Синатра, като отпратка към неговия самостоятелен метод:

Източник: The Times/Превод:SafeNews
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР