Още една оставка на високопоставен служител от администрацията на Доналд

...
Още една оставка на високопоставен служител от администрацията на Доналд
Коментари Харесай

Нова оставка в кабинета на Доналд Тръмп

Още една оставка на почитан чиновник от администрацията на Доналд Тръмп. Заместник-министърът на правораздаването и зам.-главен прокурор Род Розенстайн напусна, съобщи БГНЕС.
В писмото, с което афишира напускането си, Розенстайн написа: " Ние прилагаме закона без боязън или користолюбие, тъй като заслужаващите доверие доказателства нямат партийна принадлежност ".
Розенстайн и Тръмп не бяха в положителни връзки. През 2017 година Розенстайн назначи Робърт Мълър за началник на следствието на съветската интервенция в президентските избори през 2016 година. Освен това, преди време се появиха изказвания, че Розенстайн желал скрито подслушване на Тръмп за да бъдат събрани доказателства, че американският президент не е кадърен да извършва съответно отговорностите си. Всъщност Розенстайн беше де факто последният огромен спомен от администрацията на Обама, който към момента беше на работа при Тръмп.
Кореспонденти на американски медии настояват, че в случай че не е била оставката, Доналд Тръмп е щял да уволни Розенстайн напълно скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР