Още един от опитните състезатели в националния отбор на България

...
Още един от опитните състезатели в националния отбор на България
Коментари Харесай

Още един баскетболист приключи с националния

Още един от опитните състезатели в националния тим на България по баскетбол за мъже Александър Янев загатна в изказване в обществените мрежи, че поставя завършек на кариерата си в състава. 

32-годишният Янев бе част от българския отбор на Европейското състезание в Грузия. 

„ Отново беше горещо лято, градът Ботевград, а годината 2005. Предстоеше лагер на националния тим до 16 години, на който му предстоеше европейско състезание, а аз бях още на 15. Не попаднах в тима, нямах нужните качества на този стадий, само че година по-късно към този момент бях подготвен и по този начин до ден сегашен... 17 години по-късно. Годината беше 2008-а, таман се прибрахме от Европейското състезание в Гърция при 18-годишните, когато ми споделиха, че лагерът към момента не е приключил за мен? Трябваше да се причисля в мъжкия народен тим и лека бавно до ден сегашен... 14 години по-късно. Благодаря на всички треньори, с които съм работил през тези 17 години в националните тимове. Благодаря на всички съотборници за моментите, в които сме били дружно с екипа на България. Благодаря на всички хора, които поддържат националните тимове по баскетбол, и които постоянно са били покрай нас, в хубави и неприятни моменти. Благодаря на националния тим за всички претърпяни страсти и моменти. Имах възможноста да бъда съотборник с най-хубавите играчи, както на България, по този начин и да играя против топ играчи в Европа. Благодарен съм ти, народен тим, за тези 17 години дружно. Пожелавам на всички да изпитат какво е възприятието да облечеш екипа на България, да излезеш на терена и да запееш химна на България пред трибагреника, и откакто свърши химна да усетиш и видиш цялото си тяло, какъв брой е настръхнало... Да... по този начин е всякога, когато си с екипа на родината си и играеш за родината си... бъдете горди с това “, написа Александър Янев в профила си в обществената мрежа Инстаграм след прибирането на националния отбор на България по баскетбол от Тбилиси. 

След последния мач на България в груповата фаза на Евробаскет 2022 натурализираният американец Дий Бост и капитанът на тима Чавдар Костов оповестиха, че срещата с Белгия е била последната им с националния екип.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР