Още един кмет в Пазарджишко губи поста си, преди да

...
Още един кмет в Пазарджишко губи поста си, преди да
Коментари Харесай

Отстраняват кмет заради участие в махленски побой

Още един кмет в Пазарджишко губи поста си, преди да е изминал мандатът му. Този път обаче повода е не компания на негово име или спор на ползи, както при други негови сътрудници, а присъда за побой.

Мястото си като локален властник губи кметът на Величково Петър Гуглев. Решението на Общинската изборна комисия за предварително преустановяване на пълномощията му е взето в навечерието на зимните празници. От комисията се базират на писмо от Районната прокуратура, с което са известени за влезнала в действие присъда за закононарушение от общ темперамент. Наложеното наказване е пет месеца отнемане от независимост, чието осъществяване е отсрочено за изпитателен период от три години, прецизира " Марица ".
свързани новини10040на 14.10.2018
Гуглев е приет за отговорен, че е блъснал с пестник в лицето собствен съселянин и му е предизвикал лека телесна щета. Както и че се е заканил на него и родителите му. Наложени са му и две компенсации - за 1500 и за 3500 лв., както и да заплати разноските по делото.

По закон пълномощията на кмет на община се приключват предварително, когато след избирането му е наказан с влезнала в действие присъда на отнемане от независимост за съзнателно закононарушение от общ темперамент или на отнемане от право да заема държавна служба, напомнят от комисията в претекстовете си към решението за премахване от поста.

Петър Гуглев беше избран отново за кмет на локалните избори през есента на 2019 година, това не е първият му мандат. До момента не е имал тежки прегрешения или най-малко те не са излизали в общественото пространство. Занимава се и със земеделие, като абсурдът с обвиняванията в побой и закани е точно поради равнища със слънчоглед и спор чия благосъстоятелност е тя. Не е известно дали кметът на Величково се е възползвал от правото си да апелира решението на Общинската изборна комисия, най-малко към този момент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР