Още един българинще влезе в треньорския щаб на първия отбор

...
Още един българинще влезе в треньорския щаб на първия отбор
Коментари Харесай

Благоевградчанинът Иван Цветков влиза в треньорския щаб на Лудогорец

Още един българинще влезе в треньорския щаб на първия тим на Лудогорец като помощник на Анте Шимунджа, оповестяват от БТАпозовавайки са на източник от клуба. Това е благоевградчанинът Иван Цветков, който досега работеше като част от скаутското звено и се занимаваше със селекцията.

Бившият нападател става третият българин-помощник на Шимунджа след Здравко Здравков, който дава отговор за вратарите, и новопривлечения някогашен капитан Светослав Дяков.

Иван Цветков обаче ще има характерна роля и тя ще бъде отговорник за нападателите. 43-годишният някогашен голмайстор в шампионатите на Нидерландия, България и Азербайджан ще се причисли на следващия ден към тима и ще пътува за лагера в Турция, където ще поеме новата си роля. По време на спортната си кариера той правеше усещане с умната си игра и безпределно точното си позициониране в наказателното поле – качества, които му донесоха и прякора Професора.

Цветков приключи кариерата си преди пет години – през 2017-а година в своя първи клуб – Пирин (Благоевград), където вкара 6 гола в 14 мача. Бащата на футболиста – Петър Цветков, също е един от знаменателните играчи в историята на „ орлетата “ от Благоевград.

Лудогорци започват на следващия ден зимната си подготовка, като незабавно по-късно ще пътуват и за лагер в Турция. Днес пък показаха и първото си зимно попълнение – централният бранител Диниш Алмейда, който идва от белгийския шампионат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР