Още две деца ще получават пълни годишни стипендии от Фонда

...
Още две деца ще получават пълни годишни стипендии от Фонда
Коментари Харесай

9 деца на почнали лекари и учители получиха стипендии от Фонда за децата на герои

Още две деца ще получават цялостни годишни стипендии от Фонда за децата на герои. Преди седмица Общественият съвет на дарителския фонд гласоподава първите 7 стипендии за деца на умряли лекари и учители.
9-те деца ще получават по 500 лв. на месец от началото на новата година - 6000 лева годишно. Фондът беше учреден през ноември като акт на съпричастност към децата на умрелите от Covid-19 медици и учители и като поддръжка за образованието им.

Средствата се намират напълно от дарения.

Общественият съвет на фонда се събра изключително, с цел да утвърди новите две стипендии. Те са на две деца на 12 година

Преди четири месеца 12-годишното момче губи единствено за няколко дни татко си, дядо си и баба си, уважавани медици в дребна община. Майката, също доктор, към момента не може да преодолее шока от загубата.
Трагедията в фамилията на другото 12-годишно момче оставя сами майката и детето, което страда от спастична церебрална парализа. Заради положението му -100% увреждане, майката не работи. Ден след гибелта на бащата, умира и дядото на детето.

Децата на фонда
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР