Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще

...
Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Локомотив иска да сложи край на лошата си серия срещу Ботев в Битката за Пловдив

Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят довечера. Вниманието приковава пловдивското дерби сред Локомотив и Ботев. Мачът е от 20:30 часа на стадиона в парк Лаута. Домакините са без победа в последните два директни конфликта.

Треньорът на " жълто-черните " Желко Копич показа, че има доста кадрови проблеми. Двубоят сигурно пропущат Неделев, Чернев, Па Конате, Перейра и Тонев. Мертенс, Ману, Бароан и Младеновски са под въпрос.

„ Настроението е положително. Всички знаят какъв мач следва. Всички знаят, че това е дерби. Всеки мач за нас е за три точки. Всеки мач на Ботев за мен е значим. Това, което аз желая, е да дадем всичко за клуба и почитателите. Всички дербита са идентични ”, показа Копич.

Наставникът на Локомотив Александър Томаш пък разгласи, че е наясно със залога на дуела.

„ За всички е ясно, че този мач за почитателите и за града е като за последно. Аз също знам това и виждам да съм крепко стъпил на земята. Трябва да вдъхна нужната убеденост на футболистите да дадат всичко от себе си ”, съобщи той.

Преди това, от 17:15 часа, ЦСКА гостува на Спартак Варна. " Червените " бяха отстранени на последната крачка от влизане в групите на Лигата на конференциите и в този момент цялото внимание на „ армейците “ е върху шампионата. Отборът се показва на извънредно равнище в елита на българския футбол и има 16 точки от шест мача. Единствено ЦСКА и Лудогорец към момента нямат загуба в шампионата. Спартак Варна е на последно място.

„ ЦСКА не е тим, който да може да си разреши да подцени даден противник. Това е изключено. Ако не влезем добре в мача, може да имаме доста огромни проблеми. Това го знам аз, както и футболистите. Трябва да сме оптимално нападателни. Спартак е финален в класирането, само че има своя капацитет “, съобщи треньорът на ЦСКА Саша Илич преди заминаването на тима за Варна.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР