Още 50 незаконни магазина на алеята на плаж Слънчев бряг

...
Още 50 незаконни магазина на алеята на плаж Слънчев бряг
Коментари Харесай

Още 50 незаконни магазина са премахнати от плажа на Маджо в Слънчев бряг


Още 50 противозаконни магазина на алеята на плаж " Слънчев бряг – север ", разгласен за " плажа на Маджо " от вицепремиера Валери Симеонов, са отстранени непринудено.

Това е станало по силата на контракт на Министерство на туризма с новия наемател на линията, чието име не се показва в известието.

Според обществения указател на министерството плажът се стопанисва от компанията " Булимпекс ", в която акционери са " Химипорт " и предприемачът Младен Михалев. Собствеността на Михалев, прочут като Маджо, стана мотив вицепремиерът Валери Симеонов да уточни този плаж като един от образците за линии, които се държат от водачи на някогашните силови групировки. " Булимпекс " е притежател и на хотела " Хелена ризорт " в Слънчев бряг.

Фирмата има 5-годишен контракт и заплаща на страната по 1.65 млн. лева наем годишно. За разлика от името на наемателя, в известието на туристическото министерство са посочени цената и срокът на контракта, както и това, че цените на плажните такъми са понижени с 2 лева до 8 лева за чадър и за шезлонг.

Месеци след края на туристическия сезон компанията непринудено е премахнала противозаконните павилиони към плажа, защото площта им надвишава с 8000 кв. м утвърдената от министъра на туризма скица. Според известието на министерството в този момент са разрушени обекти с обща повърхност над 1200 кв. м. От него не излиза наяве дали с това са отстранени всички противозаконни обекти на плажа. Подобна акция имаше и през лятото.

Премахването на сегашната партида обекти е почнало при започване на предходната седмица и е траяло до през днешния ден, оповестиха от Министерството на туризма. Сред тях са група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел " Глобус " и оборудване за бънджи, магазини за облекла и обувки пред хотелите " Гларус " и " Чайка ".

Премахнати са противозаконни обекти и в региона към хотел " Хевън " и " Кариби бар ", както и пред хотелите " Ларго ", " Астория ", " Дюн " и " Виктория палас ".

Тези обекти не бяха разрушени при започване на лятото поради почналия деен сезон, прецизират от Министерството на туризма.

Отказът на отрасловото министерство да бъдат отстранени павилионите в Слънчев бряг преди началото на туристическия сезон стана мотив за напрежение сред вицепремиера по икономическата политика Валери Симеонов и отрасловия министър Николина Ангелкова, а началника на ДНСК Милка Гечева беше заменена.

Междувременно при започване на тази година беше заменен наемателят на плажа. Държавата приключи концесионния контракт с сдружението " Сънинвест " през 2016 година поради систематични нарушавания - по-малка плажна зона за свободен достъп на туристите, търговски обекти над позволеното. Концесионерът съвсем всяка година беше глобяван от районното министерство със суми сред 80 хиляди и 360 хиляди лв., които си плащаше. След прекратяването на контракта концесионерът отхвърляше да пусне страната във притежание по думите на Ангелкова.

В началото на октомври държавното управление разгласи концесионна процедура за " Слънчев бряг – север " с начална цена по-ниска с към 300 хиляди лева от заплащания сега наем.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР