Още 5 общини от Пловдивска област преминават към ротация на

...
Още 5 общини от Пловдивска област преминават към ротация на
Коментари Харесай

Още 5 общини в Пловдивско с ротация на учениците от утре

Още 5 общини от Пловдивска област минават към ротация на учениците присъствено и онлайн. От на следващия ден до 9 ноември в този режим ще са учебните заведения в Сопот, Куклен, Калояново, Съединение и община " Родопи ". Те минаха в зоната на заболеваемост сред 500 и 750 на 100 000. Заповедта на РЗИ е изпратена нощес на Регионалното ръководство на образованието, откъдето да създадат организацията.

Директорите изготвят графиците съгласно условието на настоящите сега противоепидемични ограничения - в учебно заведение да останат не повече от 50% от децата, а редуването да става през седмица. Опитът в другите общини към този момент сподели, че при тези условия във въртенето влиза и начален курс, в това число първолачетата.

С новите 5 общини към този момент 11 от общо 18-те в Пловдивска област са в режим на ротация на учениците. Както " Марица " писа, първи от 22 октомври по график започнаха въртене присъствено и онлайн децата от Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица и община " Марица ". От 25 октомври същата мярка е в деяние и в община Карлово.

Възможно е настоящите данни от през днешния ден да наложат превключване и на още места в Пловдивско.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР