Още 4 отбора от Европа ще попаднат сред участниците на

...
Още 4 отбора от Европа ще попаднат сред участниците на
Коментари Харесай

Започват последните битки по пътя към Мондиал 2018

Още 4 тима от Европа ще попаднат измежду участниците на Мондиал 2018, а през днешния ден ще се изиграят първите мачове от баражите сред осем от отборите, приключили на второ място в своите квалификационни групи. Единствено Словакия не получи правото да спори за виза за шампионата на планетата в Русия, тъй като имаше най-лоши индикатори по отношение на другите втори тимове.

В Белфаст Северна Ирландия посреща Швейцария в търсене на първо класиране на международно състезание от 32 години. Момчетата на Мартин О’Нийл потвърдиха, че пробивът на Евро 2016 не е бил случайност и в още едни квалификации надвиха против противници, които се смятаха за любимци против тях. Насреща си обаче британците ще имат тим, който завоюва 9 от 10-те си мача в групата и не се класира непосредствено единствено поради по-лошата си голова разлика от еврошампиона Португалия. “Кръстоносците” са окуражени да вземат добър резултат на “Уиндзор Парк” и да си улеснят задачата за реванша.

Капитанът на Северна Ирландия Стивън Дейвис ще излезе в своя мач номер 100 с националната фланелка. Атаката на отбора пък ще се води от Конър Уошингтън. В последните 4 години островитяните имат единствено 1 загуба вкъщи в формален мач и това не може да не ги изпълва с оптимизъм.

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович ще разчита на звездите Джердан Шакири, Гранит Джака и Рикардо Родригес да поведат съотборниците си. “Кръстоносците” имат и други оръжия - в предни позиции ще играе Харис Сеферович, а скоростта на Адмир Мехмеди също ще е опасност за вратата на домакините.

В другия мач Хърватия приема Гърция в Загреб. Балканското дерби опълчва два тима с радикално друг жанр. Хърватите са технични и имат обилие от класни реализатори в средата на терена и офанзивата, а гърците от години залагат най-вече на хубавичко си отбрана, с цел да реализират резултати.

Хърватия беше любимец в своята група и водеше до предпоследния кръг, когато наивно изпусна успеха против Финландия. “Шахматистите” даже можеха да се разминат и с баражите, само че завоюваха директния дуел с Украйна. С травми са Милан Бадел, Матео Ковачич, Марко Пяца и Дуйе Чоп. Марио Манджукич до последно ще е под въпрос, само че най-вероятно ще излезе като титуляр. С играчи като Лука Модрич, Иван Перишич и Марсело Брозович хърватите ще се опитат да решат всичко в своя изгода още на “Максимир”.

Гърция не сподели нищо изключително в квалификациите, само че се добра до второто място. Големият отсъстващ в състава на елините ще е Костас Манолас. Защитникът на Рома е осъден. Наставникът Михаел Скибе ще заложи на по-прибрана тактичност, а на изнесения напред Костас Митроглу ще оказва помощ Костас Фортунис.

Баражи за Мондиал 2018, зона “Европа” - първи мачове:

Северна Ирландия - Швейцария

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Хърватия - Гърция

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР