Още 3 междублокови пространсва в Димитровград ще бъдат благоустроени по

...
Още 3 междублокови пространсва в Димитровград ще бъдат благоустроени по
Коментари Харесай

Зелена класна стая правят до кино „Медея“ в Димитровград 

Още 3 междублокови пространсва в Димитровград ще бъдат благоустроени по общинската стратегия за по- приветлина граска среда. 

Конкурсът започва при започване на лятото, а  до крайния период 31 авгус са постъпили 3 оферти. Комисията е решила да ги финансира. 

Така на ул. „ Гросето “ ще има нова детска площадка, усъвършенствания ще има в междублоково пространство на бул. „ Г.С.Раковски ” до бл.№7), както и в парковото пространство до кино „ Медея ”, оповестиха от Общината. 

Предвидените действия в плановете включват доставка на детски уреди, беседка за отдих и паркова мебел, възможни са за финансиране, и се отнасят за съществуващи детски площадки или междублокови пространства, които се нуждаят от благоустрояване.  

Един от плановете предлага забавна концепция за осъществяване с просветителна цел. Идеята е в парково пространство до кино „ Медея ” да се построи „ ъгъл за деца и възпитаници ”, който да съставлява „ класна стая навън ”, като по този метод ще се употребяват новаторски подходи за образование. 

 „ Зелената класна стая ” ще може да се употребява от околните учебни заведения и детски градини, а в следобедните часове от живеещите в квартала. 

Финансирането е в размер до 5 000 лева за всеки план. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след привършване на всички действия по плановете и приемане на работата от комисия, и отчитане на разноските с нужните документи. Срокът за реализацията на плановете е 30 ноември. Предстои с домоуправителите да бъдат подписани контракти за финансиране. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР