Още 2,4 милиона американци са подали документи за обезщетение за

...
Още 2,4 милиона американци са подали документи за обезщетение за
Коментари Харесай

Фрапираща безработица продължава да тормози САЩ

Още 2,4 милиона американци са подали документи за обезщетение за безработица през последната една седмица, макар че управляващите започнаха да разхлабват ограничаващите ограничения в битката с ковид.
Това сочат данните на Департамента по труда, представени от Националното публично радио.
Съединени американски щати не престават да губят работни места с обезпокоително движение два месеца след налагането на ограничаващите ограничения поради пандемията от ковид.
2,4 милиона души са подали документи за обезщетение за безработица, оповестиха от Департамента по труда. Това е с 249 000, или 9%, по-малко от миналата седмица, само че към момента е доста мъчително съгласно историческите стандарти.
Общо за последните девет седмици (от март) безработните в Съединени американски щати се усилиха до 38,6 милиона души. Това значи, че всеки четвърти, който е имал работа през февруари, преди пандемията, е обиден.
Безработицата за април доближи 14,7% - най-високото равнище от Голямата меланхолия.
Данните за безработните ще бъдат още по-лоши преди да се подобрят, сподели финансовият министър Стивън Мнучин по време на чуване в Конгреса тази седмица.
Проучване на Федералния запас демонстрира, че 20% от тези, които са работили през февруари, са в отпуск или съкратени през март и началото на април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР