Още 11 случая на заразени с коронавирус са установени през

...
Още 11 случая на заразени с коронавирус са установени през
Коментари Харесай

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас. Още два областни града са засегнати

Още 11 случая на инфектирани с ковид са открити през днешния ден. Така болните стават общо 92-ма. Засегнати са още два регионални града, откакто са открити един с позитивна проба в Смолян и един във Велико Търново, заяви на постоянния следобеден брифинг шефът на Националния спешен шеб ген Венцислав Мутафчийски. Пациентът от Смолян е в положително общо положение, там епидемиологичните признаци са сметнати за значими и е направено тестуване. Това е завърнал се пациент от Англия преди два дни и в този момент е изолиран в Смолянската болница. Пациентът от Велико Търново също е в леко положение и се намира в Инфекциозната клиника в града. 

В развой е разширение на кръга от лаборатории да могат да правят тестуване на пациенти с ковид. " Всички академични клиники да могат да правят лабораторни действия.  Това е развой, който сега върви ", сподели шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски разгласи, че ще сложи пред здравното и общественото министерство да се сътвори механизъм за отдалечено издаване на документите, от които се нуждаят бъдещите майки.

Относно лекарството, което през днешния ден беше оповестено в Китай, че се употребява за лекуване на пациенти с ковид, ген. Мутафчийски изясни: „ Само в Китай това се разясняваше за тези лекарства, в това число и за медикаменти за СПИН. Това би трябвало да се реши дали е по този начин и в случай че е по този начин, ние ще създадем постъпление да го закупим. В момента има към 10 препарата, които се набеждават, че са доста ефикасни. Разбирате ли, че е доста безконтролно да се похарчат толкоз доста пари, с цел да се снабдят без потвърден резултат и то сега, в който страната би трябвало да съобрази доста неща да заплаща “.

Какъв е пътят на пациента с ковид у нас?

Гражданите, които се връщат от чужбина по по този начин наречените рискови дестинаци, които са оповестени, отиват на 14-дневна карантина. Попълват съответния формуляр и се ревизират от органите на реда. При нарушаване на карантината, знаете какво следва, изясни за следващ път ген. Мутайфчийски.

По време на карантината, в случай че имат някакви недоволства, те се обаждат по телефона на персоналния си доктор. След като се обадят и обяснят положението си, персоналният доктор по телефона преценя дали да го изпрати в болница или не. Всъщност, персоналният доктор изобщо не се среща с тези пациенти. Това е значим подробност, който желая отново да обясня.

След като персоналният доктор е решил, че положението на болния отива към средно-тежко към тежко, той се обажда на Бърза помощ или на РЗИ, които обезпечават превоз на пациента в съответната болница и това е за цялата територия на България.

Личният доктор не трябва да се среща с него заради това, че пред кабинета му отиват хронично заболели пациенти, възрастни хора и те не би трябвало да се срещат с такива пациенти.

В болничното заведение

След като дойде в болничното заведение, на пациента се прави обзор и се преценя дали да остане на лекуване или не. Дали да бъде тестван или не. Когато е тестван, имаме две категории пациенти – едните са негативни, а другите – позитивни.

Когато се окажем с позитивни проби за ковид?

При пациентите с позитивни проби за ковид се развиват няколко сюжета. Първият е лекуване у дома, тъй като е в леко или леко към средно-тежко положение. Вторият – пациентът е в по-тежко положение и се приема в болница. Третият – даже и в тежко положение, само че възрастен пациент, с съпътстващи болести, се приема в болница.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР