Осемнайстото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

...
Осемнайстото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми
Коментари Харесай

Папа Франциск: Човек на думата си открива фестивала на червенокръстките филми

Осемнайстото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна ще покаже 206 кино лентата от 56 страни, измежду които има както документални филми със здравна устременост, по този начин и игрални ленти с фокус върху съществени обществени проблеми. Специални посетители ще бъдат международни имена в документалното кино. Фестивалът ще се организира сред 13 и 21 юни.


18-то издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми стартира с кино лентата на Вим Вендерс " Папа Франциск: Човек на думата си ". Лентата подчертава върху тематиката за хуманизма, мощно застъпена във фестивалната стратегия и през тази година.
Илко Раев - БЧК - Варна: Всяка заран от 9 часа до 12:30 ще има спорен клуб по този въпрос, където ще вземат участие известни хора в публичния живот.
Филмите от конкурсната стратегия и игралните ленти ще се прожектират във Фестивалния и конгресен център и в Община Варна. Предвидени са и прожекции навън - на входа на Морската градина.
Румяна Попова, киновед: Кратки филми от целия свят. Те са в действителност къси. Най-краткият от тях е 26 секунди, най-дългият е 4 минути и половина и ще останете учудени какъв брой значими неща могат да бъдат казани за такова малко време.
През тази година фестивалът учредява премия за изцяло творчество, а пръв неин притежател ще бъде режисьорът Атанас Киряков, който навършва 80 години. Фестивалът на червенокръстките филми тази година ще бъде закрит с неговия филм " Равен на всички ", награден със " Златен транспортен съд " през 1983 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР