Осемнайсетгодишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа късно вечерта на

...
Осемнайсетгодишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа късно вечерта на
Коментари Харесай

Задържан за тежката катастрофа в Стара Загора, при която бяха ранени три жени, е 18-годишен

Осемнайсетгодишният Н.М. е арестуван за тежката злополука късно вечерта на 1 октомври в Стара Загора, при която пострадаха тежко три дами - две - на 23 години, и една - на 27.

Срещу причинителя, който е възпитаник, е формирано досъдебно произвеждане. Това съобщи на брифинг в Районната прокуратура в Стара Загора старши комисар Николай Колев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в регионалния град.

До момента арестуваният не е давал пояснение по делото.

Проверка е открила, че има удостоверение за правоуправление на МПС от май тази година и за миналия период има няколко нарушавания, глобени от " Пътна полиция ".

18-годишният лидер зад кормилото е наследник на локален предприемач. Във съдбовната нощ лидерът не е бил самичък в колата, имало е още двама души с него, които са съществени очевидци на прокуратурата, заяви бТВ.

Районната прокуратура в Стара Загора е почнала следствие по случая. Определен е наблюдаващ прокурор, който от самото начало е следил хода на следствието, изясни районният прокурор Таня Димитрова и добави, че се чака да се постанови мярка на младежа " задържане под стража " за 72 часа. За сходно закононарушение законът планува отнемане от независимост от една до шест години.

В неделя Сградата на Районната прокуратура бе блокирана от протестиращи жители, които желаят изясняване на случая. Жители на града упорстват за непоколебим надзор на пътя и преустановяване на " дрифтовете “ и гонките с коли по улиците.

По-късно протестиращите влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора, защото по-рано през днешния ден не бяха позволени на конференцията.

Още нощес майката на най-тежко потърпевшата при злополуката млада жена, 23 годишната Даниела, изрази опасения, че казусът може да бъде затулен.

" Като бях в Спешния център нощес, имаше служители на реда, които споделиха, че е известна персона и ще бъде потулен случая “, сподели тя.

" Няма учредения за такива терзания, защото откакто е получен сигналът, е осъществен оглед на местопроизшествието, формирано е досъдебно произвеждане, което се следи от Районна прокуратура “, съобщи Николай Колев.

Работи се по всяка една версия. Към момента съгласно полицията става въпрос за пътно-транспортно произшествие. Според живущите в региона обаче гонките и " дрифтенето “ са проблем от години.

За година единствено двама души са получили неоправдателни решения, че са взели участие в " дрифтове “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР