Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира без затруднения за третия

...
Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира без затруднения за третия
Коментари Харесай

Федерер не остави шансове на британец по пътя към трети кръг

Осемкратният първенец Роджър Федерер се класира без усложнения за третия кръг на Уимбълдън, откакто победи представителя на домакини Джей Кларк с 6-1, 7-6(3), 6-2 в мач от долната половина на мъжката скица.

Вторият подложен в схемата сервира безупречно, като осъществя 10 аса и загуби едвам 12 точки на личното си подаване в целия дуел. Особено впечатляваща бе статистиката на швейцареца на първи сервис, където той завоюва 42 от 46 точки, в това число и всички 30 разигравания във втория и третия сет. 20-годишният Кларк, който взе участие с уайлд кард в шампионата, съумя да покаже качества във втория сет, когато не позволи пробив и стигна до тайбрек, само че в него Федерер изрично се наложи със 7-3. В другите две част международният номер 3 реализира по два пробива, с цел да стигне до удобен триумф след час и 37 минути игра.

По този метод 37-годишният Федерер доближи третия кръг в Ол Ингланд Клъб за 17-ти път в кариерата си, а там ще се изправи против 27-ия подложен Лука Пуй или сънародника му от Франция Грегоар Барер.

Финалистът от 2017-та година Марин Чилич изненадващо отпадна от конкуренцията след загуба в три сета от португалеца Жоао Соуса. С шампионата се раздели и миналогодишния полуфиналист и девети подложен в схемата Джон Иснър, който бе спрян от Михаил Кукушкин в пет сета. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР