Осем военнослужещи с три високопроходими товарни автомобила и с водоноска

...
Осем военнослужещи с три високопроходими товарни автомобила и с водоноска
Коментари Харесай

Военни с техника помагат за възстановяване на електрозахранването в Русенско

Осем военнослужещи с три високопроходими товарни автомобила и с водоноска от състава на Военното формирование в Русе оказват помощ в преодоляване на следствията от влошените метеорологични условия в община Две могили, област Русе. Това оповестиха от регионалната администрация в Русе. 

Припомняме, че поради неналичието на електричество и вода вчера в общините Две могили, Борово и Ветово беше оповестено бедствено състояние. 

Областният шеф на Русе Данаил Ковачев е изискал през днешния ден поддръжка от армията, защото в множеството обитаеми места от община Две могили към този момент трето денонощие няма електричество и вода. Военните са помогнали в разчистване на снегонавяванията и в унищожаване на паднали дървета и клони за обезпечаване на бърз достъп на чиновниците на електроразпределителното сдружение до най-проблемните сектори на компрометираната електрическа мрежа. 

От Областната администрация осведомят, че в Русенско проблеми с електрозахранването има в десетина обитаеми места. Без вода към момента са шест села в общините Две могили и Борово. 
" Електрозахранването към помпените станции е подадено, като най-късно до на следващия ден заран се чака водоподаването да бъде възобновено изцяло ", обясниха от регионалната администрация. 
В района на следващия ден ще бъде неучебен ден за учениците от главното учебно заведение в село Обретеник и за децата от детската градина в село Баниска.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР