Осем университета от страни членки на Евросъюза, сред които е

...
Осем университета от страни членки на Евросъюза, сред които е
Коментари Харесай

Техническият университет в София става част от европейска мрежа

Осем университета от страни членки на Евросъюза, измежду които е и Техническият университет в София, поставиха основите за основаването на общ Европейски софтуерен университет. Споразумението за него бе подписано от ректорите им в границите на срещата им в Кипър.

Бъдещата европейска просветителна конструкция е нов стадий на съдействието, който надгражда съществуващия в този момент „ Алианс на Европейския софтуерен университет ”. Той сплотява осем техническивисши образователни заведения от България, Кипър, Латвия, Франция, Германия, Ирландия, Испания и Румъния.

Със съглашението, подписано на церемонияв Кипърския софтуерен университетв град Лимасол, публично стартира „ пътната карта ” за основаването на интегриран Европейски софтуерен университет, обща „ шапка ” за участващите осем звена.

С реализирането на новата амбициозна цел се чака доста да се повишиконкурентността на техническото обучениена национално и на европейско равнище.

Ще се засилят научните проучвания и нововъведения, ще се основат по-добри връзки сред академичното обучение и промишлеността. 

В участващитев плана висши образователни заведения се образоват към 100 000 студенти,които ще получат опция да организират аст отпрограмата сив другите университети.

Представители на студентските общности от 8-те университета подписаха декларация за основаването на „ Студентски съюз на Европейския софтуерен универитет “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР