Осем станаха жертвите на стрелбата в Хамбург, предаде БНР. Вчера

...
Осем станаха жертвите на стрелбата в Хамбург, предаде БНР. Вчера
Коментари Харесай

Жертвите на стрелбата в Хамбург станаха осем

Осем станаха жертвите на стрелбата в Хамбург, съобщи БНР. Вчера въоръжен мъж в Германия откри огън и простреля в това число неродено дете, преди да се самоубие в залата за поклонение на Свидетелите на Йехова в град Хамбург.

35-годишният мъж, немски жител и някогашен Свидетел на Йехова, е употребявал полуавтоматичен револвер, който е имал законно от декември, съобщи прокурор от Хамбург на взаимна конференция с полицията.

Длъжностните лица обявиха, че претекстът остава незнаен, само че политическа причина е изключена. Полицаите, които нахлули в жилището му след стрелбата, разкрили 15 заредени пълнителя с муниции.

Служителите обявиха, че към 50 души са били на събитие, извършено в залата на Кралството на Свидетелите на Йехова в квартал Алстердорф в града, когато е почнала стрелбата.

Когато полицията пристигнала, стрелецът избягал на горния етаж и се прострелял, оповестиха формалните лица, като похвалиха полицията за бързата реакция, която съгласно тях евентуално е предотвратила повече смъртни случаи, написа „ Ройтерс “.

Сградата, неугледен блок в жилищен регион, е била употребена от групата като място за поклонение в продължение на няколко години, съобщи пред Ройтерс локална жителка.

Телефонни фрагменти от различен гражданин демонстрират човек отвън постройката, който стреля през прозореца. „ Чух мощни изстрели “, споделя очевидецът. „ Видях мъж, който стреля през прозореца с огнестрелно оръжие “.

„ Имаше 12 непрекъснати изстрела “, съобщи различен очевидец. „ След това видяхме по какъв начин хората бяха отведени в черни чували. “

През последните няколко години Германия беше разтърсена от редица стрелби. През февруари 2020 година въоръжен мъж, за който се допуска, че е обвързван с крайната десница, простреля девет души, в това число мигранти от Турция, в западния град Ханау, преди да убие себе си и майка си.

През октомври 2019 година въоръжен мъж умъртви двама души, когато откри огън пред синагога в източния град Хале на свещения за евреите ден Йом Кипур.

„ Изразявам най-дълбоките си съболезнования на фамилиите на жертвите. Силите на реда работят на цялостни обороти за гонене на причинителите и за изясняване на ситуацията “, съобщи кметът на Хамбург Петер Ценчер в Twitter.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР