Осем регионални летища във Франция са били евакуирани тази сутрин,

...
Осем регионални летища във Франция са били евакуирани тази сутрин,
Коментари Харесай

Заради бомбени заплахи: Евакуираха осем летища във Франция и двореца Версай

Осем районни летища във Франция са били евакуирани тази заран, откакто са получили " закани за атентати " по електронната поща. Някои от тях към този момент са възобновили работа след инспекция, съобщи Франс прес, като се базира на източници, осведомени със случая.

Евакуираните летища са в Лил, Лион ( " Брон " ), Нант, Ница, Тулуза, Бове, Биариц и По , заяви полицейски чиновник за Агенция Франс Прес. Няма наранени летища в Париж.

Според отдела за връзки на летището в Ница обаче " е имало единствено сигнал за недоверчив пакет, което е постоянно срещано събитие и значи, че е трябвало да се сътвори периметър за сигурност. Всичко обаче се е нормализирало. "

Говорител на Френската работа за гражданска авиация удостовери за " бомбени закани " и " евакуация на терминалите " тази заран на четири летища - Лил, Лион, Тулуза и Бове (северно от Париж), без към този момент да може да даде повече детайлности.

Според разписанието на уеб страницата на Френската работа за гражданска авиация малко след обяд три летища са имали огромни закъснения: Тулуза-Бланяк, Лил-Лескин и Бове-Тиле.

На летище " Брон " - бизнес летище - " подозренията не бяха доказани и въздушното придвижване беше обновено " , съобщи управлението на летището.

В Лил " терминалът е бил евакуиран към 10,30 ч. локално време ", заяви говорителка. " Днешният ден не е доста претрупан ", добави тя.

Според уеб страницата на летище Лил полетите от Маракеш, Женева и Константин, които е трябвало да кацнат сред 11:05 и 11:40 ч. локално време, са били пренасочени. " Държавните служби за сигурност са на място ", заяви летището в обществената мрежа " Екс " (бивш " Туитър " ).

Бомбените закани във Франция се усилиха след убийството на преподавател в петък в северната част на страната от млад радикализиран ислямист. " Лувърът " беше евакуиран в събота, а замъкът " Версай " - за малко през вчерашния ден и още веднъж през днешния ден , показва Асошиейтед прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР